Forrás: Getty

Kreatív DIY lakberendezési ötletek – Nem mindennapi csináld magad dekorációs megoldások

DIY lakberendezési ötletek meglévő alapanyagokból

Csíkos szekrény

Kaptál egy régi, kopott kisszekrényt egy családtagtól vagy baráttól? Esetleg meglévő darabod nem felel már meg a mai trendeknek? Hozz ki belőle ultra modern külsőt egy kreatív festés módszerrel! Mielőtt lefestenéd élénk színűre, ragaszd le csíkokkal úgy, hogy geometriai mintákat kapj. Aztán jöhet az ecset és a festék, majd miután megszáradt a festék, csak húzd le a ragasztószalagot.

„Welcome” tábla parkettából

A parketta felújításból kimaradt darabokat ne hagyjuk a padláson porosodni, alkossunk belőle inkább valami szépet. Nem csak „home” vagy „welcome” feliratokat készíthetünk rá, bármilyen jópofa szöveget. választhatunk ehhez. Például szuper megoldás, ha a családi vezetéknevet írjuk fel, vagy pálcikaemberekből felrajzoljuk rá a család tagjait.

3D-s virágos kép

Kreatív megoldást keresel a friss csokrodnak, vagy esetleg a művirágaidnak? Az egyedi DIY lakberendezési ötletek közül talán ez a 3D-s „virágos kép” a leglátványosabb, és egyben a legegyszerűbben elkészíthető darab. Az elkészítéséhez egy üres képkeretre, vázára, két kampós csavarra, zsinegre és virágokra lesz szükségünk. A csavarokat erősítsük a képkeret felső részére, ide lógathatjuk majd fel a zsineggel körbetekert vázát.

DIY lakberendezési ötletek új alapanyagokból

Vékony könyvespolc

Szívesen fognál nagy, de könnyen elkészíthető DIY projektbe? Készíts vékony könyvespolcot, amire pár könyvet, esetleg lakberendezési dekort tudsz kihelyezni. Az elkészítéshez kell egy hosszú léc, amit a falra felfúrunk, majd erre erősítjük fel a kisebb léceket, amelyek polcként fognak szolgálni. Natúr színben is szuperül mutat, de természetesen le is festhetjük a fal színéhez passzoló árnyalatra.

Makramé virágtartó

Annyira népes a szobanövény sereged, hogy már nem is tudod őket hová tenni? A makramé virágtartó trendi megoldást kínál, hiszen a makramé teljesen meghódította a lakberendezés világát. Jó hír, hogy az interneten millió, könnyen követhető oktatóvideót találhatunk, hogyan kell a cserépre szabottan elkészíteni a virágtartót. Még jobb hír, hogy az alapanyag olcsón beszerezhető hozzá, ezért pénztárcabarát módon segít növényeink látványos tárolásában.

Polc kötélből és lécből

Dekoratív, nem kell érte mélyen a pénztárcánkba nyúlni, ráadásul kezdő barkácsolok számára sem jelent kihívást ez a nem mindennapi polcrendszer. Szerezz be hozzá vastag, strapabíró kötelet, fadeszkákat (lehetőleg olyat, aminek már lyukas a négy sarka), ezek után csak össze kell kötni a szerkezetet, és el is készültél vele.h

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.