Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani

Egy pici főzőterekbe falicsempét választani egyáltalán nem könnyű mutatvány, ugyanis akár a méret, akár a minta nem stimmel, rossz végeredményt kaphatunk. Eláruljuk, hogy kis konyhába milyen csempe kell.

Ötletládához ad!

Kis konyhába milyen csempe kell a jó összhatásáért? Vegyük sorra a szempontokat!

Ha lakásunknak igen pici főzőtér jutott, amit nehezünkre esik elfogadni, akkor az elsődleges célunk, hogy minél nagyobb tér látszatát keltsük. Ennek elérése egyáltalán nem lehetetlen, csupán oda kell figyelni a színekre, formákra és mintákra. Utóbbi két szempont a fontosabb, színekből ugyanis több verzió is működik.

  • Forma

A profik szerint tágasabb, szélesebb konyha illúzióját lehet kelteni, ha négyzet vagy hatszög alakú konyhai csempe helyett hosszúkás, téglalap formájút választunk. Mivel jelenleg ez az egyik legkapósabb konyhai csempeforma, rengeteg színben és méretben elérhető. Ahhoz, hogy mutatós legyen a végeredmény és még tovább „növeljük” a teret, minél vékonyabb fugaréteget válasszunk hozzá.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty
  • Méret

Abban is egyetértenek a lakberendezők, hogy kicsi konyhába kicsi csempe való. A nagy méretű csempék zsúfolt hatást keltenek, míg a pici csempék vékony fugával sokkal tágasabbá varázsolják a főzőteret.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty
  • Szín

Magyarázni sem kell, hogy kis konyhába miért a világos színű csempe a legjobb választás. Azonban nem kell rögtön lemondani a színekről, hiszen a fehéren kívül rengeteg más árnyalat segíthet elérni a kívánt hatást. Például a halványszürke, bézs, tojáshéj vagy akár a púderrózsaszín is alkalmas a feladatra. A fuga színe pedig lehetőleg egyezzen meg a csempe színével, vagy legyen egyszerűen törtfehér.

Kis konyhába milyen csempe kell a trendi hatásért?

Amennyiben nem zavar, hogy főzőterünk kicsi, csupán sikkes végeredményt szeretnénk, akkor nem kell görcsösen ragaszkodnunk a fent leírtakhoz. Lássuk, hogy kis konyhába milyen csempe kell a trendi hatásért.

  • Halszálka minta

Kis konyhákban különösen jól mutat a halszálka minta, hiszen a csempék formája téglalap, méretük pedig kicsi. Bár halszálka mintába rendezve nem nyújtják túlságosan a teret, legalább őrülten jól mutatnak.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty
  • Pár nagy csempe

Bár kis konyhába kicsi csempe ajánlott, létezik alternatív megoldás. A lakberendezők kijátszották a rendszert, és egész falnyi kicsi csempe helyett néhány naggyal oldották meg a helyzetet. A kulcs, hogy közvetlenül a tűzhelynél legyen csak 3-4 nagy csempe, máshol csak festve legyen a fal.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty
  • „Tégla” csempe

Ha szeretnénk tágasabb hatásúvá tenni a konyhát és a trendeket is követni, akkor tartsuk be a szín, méret és forma szabályait, csupán a textúrával játsszunk. Választhatunk matt felületű vagy éppen tégla hatású csempét is.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Panellakás felújítása előtt állsz? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremés szakértőjét
Megnézem
Bezárom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin