Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani

Egy pici főzőterekbe falicsempét választani egyáltalán nem könnyű mutatvány, ugyanis akár a méret, akár a minta nem stimmel, rossz végeredményt kaphatunk. Eláruljuk, hogy kis konyhába milyen csempe kell.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Kis konyhába milyen csempe kell a jó összhatásáért? Vegyük sorra a szempontokat!

Ha lakásunknak igen pici főzőtér jutott, amit nehezünkre esik elfogadni, akkor az elsődleges célunk, hogy minél nagyobb tér látszatát keltsük. Ennek elérése egyáltalán nem lehetetlen, csupán oda kell figyelni a színekre, formákra és mintákra. Utóbbi két szempont a fontosabb, színekből ugyanis több verzió is működik.

  • Forma

A profik szerint tágasabb, szélesebb konyha illúzióját lehet kelteni, ha négyzet vagy hatszög alakú konyhai csempe helyett hosszúkás, téglalap formájút választunk. Mivel jelenleg ez az egyik legkapósabb konyhai csempeforma, rengeteg színben és méretben elérhető. Ahhoz, hogy mutatós legyen a végeredmény és még tovább „növeljük” a teret, minél vékonyabb fugaréteget válasszunk hozzá.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty
  • Méret

Abban is egyetértenek a lakberendezők, hogy kicsi konyhába kicsi csempe való. A nagy méretű csempék zsúfolt hatást keltenek, míg a pici csempék vékony fugával sokkal tágasabbá varázsolják a főzőteret.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty
  • Szín

Magyarázni sem kell, hogy kis konyhába miért a világos színű csempe a legjobb választás. Azonban nem kell rögtön lemondani a színekről, hiszen a fehéren kívül rengeteg más árnyalat segíthet elérni a kívánt hatást. Például a halványszürke, bézs, tojáshéj vagy akár a púderrózsaszín is alkalmas a feladatra. A fuga színe pedig lehetőleg egyezzen meg a csempe színével, vagy legyen egyszerűen törtfehér.

Kis konyhába milyen csempe kell a trendi hatásért?

Amennyiben nem zavar, hogy főzőterünk kicsi, csupán sikkes végeredményt szeretnénk, akkor nem kell görcsösen ragaszkodnunk a fent leírtakhoz. Lássuk, hogy kis konyhába milyen csempe kell a trendi hatásért.

  • Halszálka minta

Kis konyhákban különösen jól mutat a halszálka minta, hiszen a csempék formája téglalap, méretük pedig kicsi. Bár halszálka mintába rendezve nem nyújtják túlságosan a teret, legalább őrülten jól mutatnak.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty
  • Pár nagy csempe

Bár kis konyhába kicsi csempe ajánlott, létezik alternatív megoldás. A lakberendezők kijátszották a rendszert, és egész falnyi kicsi csempe helyett néhány naggyal oldották meg a helyzetet. A kulcs, hogy közvetlenül a tűzhelynél legyen csak 3-4 nagy csempe, máshol csak festve legyen a fal.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty
  • „Tégla” csempe

Ha szeretnénk tágasabb hatásúvá tenni a konyhát és a trendeket is követni, akkor tartsuk be a szín, méret és forma szabályait, csupán a textúrával játsszunk. Választhatunk matt felületű vagy éppen tégla hatású csempét is.

Kis konyhába milyen csempe kell? – Segítünk (jól) választani
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Panellakás felújítása előtt állsz? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremés szakértőjét
Megnézem
Bezárom
Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Felújítás Íme 5 ok, miért a nyár a legjobb időzítés a kültéri festésre

Nehezen veszed rá magad a ház vagy a garázs kültéri festésére? Pedig rengeteg érv szól amellett, hogy ebben a gyönyörű időben ¬– vagy mások szerint hőségben – láss neki ennek. Elhoztuk az 5 legnyomósabbat:

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin