Forrás: Getty

Itt az ideje üde színfoltot csempészni otthonodba – Így dekorálj smaragdzölddel a profik szerint

Bár a 2022-es év színe nem a smaragdzöld lett, idén mégsem feledkezhetünk meg erről az árnyaltról. Azok számára, akiknek az idei trendszín, a „very peri” liláskék árnyalata nem befutó, a smaragdzöld szuper alternatíva lehet. Hoztunk néhány ötletet, hogyan tudjuk kisebb-nagyobb mértékben becsempészni ezt az izgalmas árnyalatot otthonunkba.

  • Fürdőszoba csempe

Kicsi fürdőszobákban különösen jól mutat, ha az egyik falnak feltűnő, trendi árnyalatot adunk. A többi falra válasszunk egyszerű színt, például fehéret, hogy igazán kiemelkedjen a smaragdzöld. Ugye, milyen egyszerűen lehet sikkes fürdőszobát elérni?

  • Párnahuzatok

Azok sem maradnak ki a smaragdzöld trendből, akik a minimalizmus hívei. Nem kell túlzásba esni ahhoz, hogy némi színt vigyünk otthonunkba, kezdhetjük kicsiben is, mondjuk a nappali díszpárnáival. A világosszürke, fehér, krémszínű vagy törtfehér kanapékon mutat igazán kiemelkedően ez az árnyalat.

  • Székek

Van valami megmagyarázhatatlanul szép abban, amikor a színes bársonyszékekkel dekoráljuk az étkezőt. Sőt, egyáltalán nem nagy kihívás a megvalósítás sem, hiszen a bútorboltok kínálatában már számos színes szék található, ráadásul az áruk sem magasabb a hagyományos étkezőszékeknél.  

  • Konyhabútor

Szeretnél színes konyhát, de nem értesz a koherens dekoráláshoz? Válaszd a könnyebb (és trendibb) utat, és legyen a konyhabútor smaragdzöld színű. Szerencsére nem túl kényes árnyalat, ezért még a konyhában is elfér.

  • Fókuszdarab

A legegyszerűbben úgy tudjuk a smaragdzöldet az otthonunkba csempészni, ha a fókuszdarabot az adott árnyalatban szerezzük be. Ilyen fókuszdarab például a kanapé a nappaliban.

  • Fali dísz

A smaragdzöld tapéta vagy festék fali dísznek sem utolsó, csupán egyetlen ilyen árnyalatú fal képes megváltoztatni az egész szoba hangulatát. A lakás bármely pontján megvalósítható ez a trükk, és máris trendibb összhatású lesz otthonunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.