Forrás: Getty

Függönyt összekötő ötletek – A legtöbbet te magad is el tudod készíteni

Ezek a függöny összekötő ötletek garantáltan feldobják a te nappalidat, hálódat vagy akár a gyerekszobát is.

Függöny összekötő ötletek

1. Horgolt megoldás

Ha tudsz horgolni, akkor szinte a lakás bármelyik pontját tudod pofon- egyszerűen díszíteni. Nem kell bonyolult mintákra és formákra gondolni, néhány horgolt virág egyedivé és mutatóssá teheti a függönyöket.

2. Papírvirágok

Mivel kicsit érzékeny megoldás, a papírvirágos függöny összekötő csak akkor ajánlott, ha a függönyt nem nyitjuk és fogjuk össze gyakran. Egy sima függöny összekötőre ragasztópisztoly segítségével könnyedén felerősíthetjük a DIY papírvirágokat.

3. Makramé

Igen, bizony, a makramé még erre is jó! A makramé technikát egyáltalán nem nehéz elsajátítani, cserébe viszont őrületesen jól mutat. Ráadásul a függöny összekötő nem kicsi felület, ezért kezdőként is meg tudunk birkózni az elkészítésével.  

4. Cukiság a gyerekszobába: elefánt figura

Szeretsz kötni vagy horgolni, és bonyolultabb dolgokat is el tudsz így készíteni? Akkor a gyerekszobába a tökéletes függöny összekötő egy cukipofa figura, ami lehet egy állat, egy szuperhős vagy az aktuális kedvenc mesefigura is.

5. Egyszerű összefogó pánt

Nem gond, ha nem vagy profi a varrás, horgolás vagy kötés világában. Egyszerű összefogó pánt is akad bőven, ami jól néz ki. Vegyél egy kis mintás anyagdarabot, ennek varrd vissza a széleit. Ezután vagy varrj rá egy csipkesávot, vagy egyszerűen csak ragaszd fel rá ragasztópisztollyal a dekorációt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.