Forrás: Getty

Frissítsd fel az otthonod: ezt a 4 dolgot cseréld le!

Dobd fel színekkel a szürke összképet

Az utóbbi években nagyon kedvelt volt a szürke szín, ezért nem meglepő, hogy rengeteg lakás ebben az árnyalatban pompázik. Ez azonban igencsak unalmas és szomorkás hangulatot kölcsönöz az otthonodnak. Természetesen nem azt szeretnénk javasolni, hogy válj meg minden szürke bútortól, padlótól és textiltől, inkább arra bíztatunk, hogy kombináld ezeket például egy szép zölddel vagy kékkel. Ezeket az árnyalatokat képekkel és más dekorokkal is bevarázsolhatod a négy fal közé, de ha nem rettensz vissza némi munkától, akkor a festés vagy a tapétázás is szóba jöhet.

Ha épp a lakásod berendezését tervezed, esetleg át szeretnéd festeni a falakat, akkor a szürke helyett inkább maradj a fehérnél. Utóbbit színes bútorokkal, képekkel és dekorációkkal teheted izgalmasabbá.

Jöhet egy új szőnyeg

Ezt már nehezebb kivitelezni, de hosszú távon megéri, ha a padlószőnyeget laminált- vagy fapadlóra cseréled. Ezeknek nem csak a tisztán tartása egyszerűbb, de sokkal modernebb hatást is kölcsönöznek az otthonodnak. Ha mégis arra vágysz, hogy valami puhán lépkedj, akkor tegyél a földre egy szőnyeget. Ezáltal nem csupán a célodat éred el, hanem még dekorálod is a lakást.

Kopott és régimódi fogantyúk, viszlát

Új fogantyúkkal teljesen meg tudod változtatni a bútoraid kinézetét! Ennek ellenére mindig tartsd szem előtt, hogy a kevesebb néha több. Nem kell mindig a fényes arany vagy extravagáns darabokat keresni, hiszen sokkal jobb választás lehet például egy egyenes vonalvezetésű fekete fogantyú. Mindössze arra kell figyelned, hogy olyat találj, ami vagy eltakarja a meglévő lyukakat vagy pont belemegy azokba.

Tükröt a szekrényajtóra!

Ha már nem tetszik a ruhásszekrényed, akkor sem kell teljesen újat venned, hiszen az ajtók cseréjével is óriási változást érhetsz el! Tény, hogy a tükrös ajtók rendkívül praktikusak, de ha némi frissességet szeretnél vinni a lakásodba, akkor a faajtók között kezdj el keresgélni, méghozzá lágy kék, zöld vagy vörös színekben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.