Ezekkel a lakberendezési trükkökkel pikk-pakk hangulatosabb lesz az otthonod

Ezekkel a lakberendezési trükkökkel pikk-pakk hangulatosabb lesz az otthonod

Az otthonod berendezése rendezett és átgondolt, mégis úgy érzed, hogy nincs meg benne az X-faktor? Ebben az esetben az alábbi trükköket javasoljuk, melyeknek köszönhetően pikk-pakk hangulatosabbá varázsolhatod.

Ötletládához ad!

Felejtsd el a csetreszeket!

Minden otthonban vannak olyan területek, ahol rendetlenség van: számlahegyek, kábelrengetegek… Ezek még akkor is zavarók, ha valamelyest rendszerezve vannak. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a mi nappalinkban, esetleg konyhánkban vannak-e ilyen részek, akkor egy egyszerű trükkel kideríthetjük. Egyszerűen készítsünk egy képet az adott szobáról, majd elemezzük ki az elkészült fotót. A zavaró részek azonnal szembetűnőek lesznek, így rögtön tudni fogjuk, hogy min kell változtatnunk.

Szellősebb tér

Szintén stílusosabb lesz az otthonunk, ha picit szellősebben rendezzük be. Ehhez nyugodtan szabaduljunk meg egy-két bútortól, vagy csak toljuk azokat távolabb egymástól. Már pár centiméter is sokat számít. Ha pedig van annyi helyünk, akkor minden bútor és a fal között legyen pár centiméter, így szintén szellősebb lesz a tér.

Növényekre fel!

A növények élettel töltik meg a teret, így ezek jelenléte elengedhetetlen! Néha nyugodtan vegyünk magunknak egy friss virágcsokrot, amitől jobb kedvünk lesz, az otthonunk pedig sokkal hangulatosabbá válik.

Képcsere

A faliképek helyét nem szoktuk megváltoztatni, pedig ezzel is nagy változást érhetünk el. Nyugodtan cseréld meg a képeket, vagy tedd át másik képkeretbe őket. Az ilyen egyszerű trükkökkel is újjá varázsolhatod az adott szobát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Csodálatosan szép lépcső dekorációs ötletek karácsonyra – Lesd el a profik trükkjeit!

Az amerikai karácsonyi filmekben szebbnél szebb lépcsőket láthatunk, amik óriásit dobnak a feldíszített lakás ünnepi hangulatán. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a mi otthonunkban is van benti lépcső, akkor használjuk ki a lehetőségeit. Legyen mindenhol karácsony!

Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin