Dolgozószoba berendezése a hatékony otthoni munkavégzés érdekében

Dolgozószoba berendezése a hatékony otthoni munkavégzés érdekében

Az utóbbi időben egyre több munkahely támogatja (vagy egyenesen előírja) a home officet, ami számos szempontból jó. Sokan azonban azt tapasztalják, hogy otthonukban nem olyan effektív a munkavégzés. A dolgozószoba berendezése lehet ebben a kulcs, ugyanis elengedhetetlen a megfelelő munkakörnyezet kialakítása otthon is, hogy produktívak maradjuk. Erre hoztunk tippeket.

Ötletládához ad!

Tippek, hogy a dolgozószoba berendezése segítse az otthoni munkavégzésünket:

  • Íróasztal: A dolgozószoba berendezése egyértelműen az íróasztallal kezdődik, ugyanis ez a legfontosabb eleme a kényelmes és hatékony munkavégzésnek. Olyan íróasztalt válasszunk, aminek a magassága passzol hozzánk, kényelmes lábhellyel rendelkezik, és tárolási lehetőség is van benne.
  • Tárolók: Sajnos az íróasztalfiók nem elegendő tároló, ha hosszútávon, dolgozunk otthonról. Előbb-utóbb felszaporodnak a papírok, számlák, borítékok és minden egyéb, amit fontos rendszerezetten tárolni.
  • Kényelmes szék: Csakúgy, mint az asztal esetében, a szék kiválasztásánál figyelembe kell venni a saját adottságainkat. A tökéletes szék nem csak a derekat, hanem az egész hátat támasztja, a lábunk pedig kényelmesen, térdnél hajlítva ér le a földre.
  • Monitorállvány: Ha órákat töltünk a gép előtt, egészségügyi és kényelmi okokból is ajánlott a monitorállvány használata. Sokkal kíméletesebb a nyaknak, hiszen nem kell lefelé nézni tartósan, hanem felegyenesedve ülhetünk. Akkor is ajánlott a használata, ha laptopunk van, ebben az esetben a laptopot tegyük az állványra, és csatlakoztassunk hozzá egeret és a billentyűzetet, amiket tegyünk az asztalra „kézmagasságban”.
  • Minimális dekoráció: Bár elsőre az hangzik logikusan jó megoldásnak, hogy sok dekorációval otthonosabbá tesszük a dolgozószobát a jobb környezetért, ez nagy hiba. A sok dekoráció bizonyítottan elvonja a figyelmünket a munkáról. Ezért inkább csak néhány motiváló képpel, növényekkel vagy faldekorációval díszítsünk.
Dolgozószoba berendezése a hatékony otthoni munkavégzés érdekében
Forrás: Getty
  • Fali tervező: Fényévekkel egyszerűbb lesz minden határidőt betartani, ha beszerzünk egy fali tervezőt. Ennek segítségével átláthatóbbak a feladatok és könnyebben megtervezhetők a teendők, így jóval hatékonyabb lesz a munkavégzés.
  • Megfelelő világítás: Hosszútávú munkavégzéshez elengedhetetlen a jó világítás, hiszen a félhomályban csak elálmosodunk, és csökken a produktivitásunk. A borúsabb napokon muszáj lámpákat használni. Lehetőleg több opció is álljon a rendelkezésünkre: legyen csillár, állólámpa és asztalilámpa is kéznél.
  • Dolgozószoba elrendezése: A dolgozószoba elrendezése is nagyban befolyásolja a munkavégzésünk hatékonyságát. Például, ha pont az ablakkal szemben ülünk, gyakran kaphatjuk magunkat azon, hogy csak nézelődünk munka helyett. A túl sötét sarkok sem alkalmasak az íróasztal helyének, ezért lehetőleg az ablakhoz közel, de ne pont az ablakkal szemben üljünk. Ugyancsak nem ajánlott úgy rendezni a dolgozószobát, hogy az ajtónak teljesen háttal üljünk, hiszen ez sok emberben feszengést okoz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Kinőttétek? Szükség lenne a bővítésre? Válasszátok a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin