Dolgozószoba berendezése a hatékony otthoni munkavégzés érdekében

Dolgozószoba berendezése a hatékony otthoni munkavégzés érdekében

Az utóbbi időben egyre több munkahely támogatja (vagy egyenesen előírja) a home officet, ami számos szempontból jó. Sokan azonban azt tapasztalják, hogy otthonukban nem olyan effektív a munkavégzés. A dolgozószoba berendezése lehet ebben a kulcs, ugyanis elengedhetetlen a megfelelő munkakörnyezet kialakítása otthon is, hogy produktívak maradjuk. Erre hoztunk tippeket.

Ötletládához ad!

Tippek, hogy a dolgozószoba berendezése segítse az otthoni munkavégzésünket:

  • Íróasztal: A dolgozószoba berendezése egyértelműen az íróasztallal kezdődik, ugyanis ez a legfontosabb eleme a kényelmes és hatékony munkavégzésnek. Olyan íróasztalt válasszunk, aminek a magassága passzol hozzánk, kényelmes lábhellyel rendelkezik, és tárolási lehetőség is van benne.
  • Tárolók: Sajnos az íróasztalfiók nem elegendő tároló, ha hosszútávon, dolgozunk otthonról. Előbb-utóbb felszaporodnak a papírok, számlák, borítékok és minden egyéb, amit fontos rendszerezetten tárolni.
  • Kényelmes szék: Csakúgy, mint az asztal esetében, a szék kiválasztásánál figyelembe kell venni a saját adottságainkat. A tökéletes szék nem csak a derekat, hanem az egész hátat támasztja, a lábunk pedig kényelmesen, térdnél hajlítva ér le a földre.
  • Monitorállvány: Ha órákat töltünk a gép előtt, egészségügyi és kényelmi okokból is ajánlott a monitorállvány használata. Sokkal kíméletesebb a nyaknak, hiszen nem kell lefelé nézni tartósan, hanem felegyenesedve ülhetünk. Akkor is ajánlott a használata, ha laptopunk van, ebben az esetben a laptopot tegyük az állványra, és csatlakoztassunk hozzá egeret és a billentyűzetet, amiket tegyünk az asztalra „kézmagasságban”.
  • Minimális dekoráció: Bár elsőre az hangzik logikusan jó megoldásnak, hogy sok dekorációval otthonosabbá tesszük a dolgozószobát a jobb környezetért, ez nagy hiba. A sok dekoráció bizonyítottan elvonja a figyelmünket a munkáról. Ezért inkább csak néhány motiváló képpel, növényekkel vagy faldekorációval díszítsünk.
Dolgozószoba berendezése a hatékony otthoni munkavégzés érdekében
Forrás: Getty
  • Fali tervező: Fényévekkel egyszerűbb lesz minden határidőt betartani, ha beszerzünk egy fali tervezőt. Ennek segítségével átláthatóbbak a feladatok és könnyebben megtervezhetők a teendők, így jóval hatékonyabb lesz a munkavégzés.
  • Megfelelő világítás: Hosszútávú munkavégzéshez elengedhetetlen a jó világítás, hiszen a félhomályban csak elálmosodunk, és csökken a produktivitásunk. A borúsabb napokon muszáj lámpákat használni. Lehetőleg több opció is álljon a rendelkezésünkre: legyen csillár, állólámpa és asztalilámpa is kéznél.
  • Dolgozószoba elrendezése: A dolgozószoba elrendezése is nagyban befolyásolja a munkavégzésünk hatékonyságát. Például, ha pont az ablakkal szemben ülünk, gyakran kaphatjuk magunkat azon, hogy csak nézelődünk munka helyett. A túl sötét sarkok sem alkalmasak az íróasztal helyének, ezért lehetőleg az ablakhoz közel, de ne pont az ablakkal szemben üljünk. Ugyancsak nem ajánlott úgy rendezni a dolgozószobát, hogy az ajtónak teljesen háttal üljünk, hiszen ez sok emberben feszengést okoz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Kinőttétek? Szükség lenne a bővítésre? Válasszátok a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin