Bor, mámor, lakberendezés

Bor, mámor, lakberendezés

Ősszel minden a szőlő betakarításáról, a szüretről és a borról szól. Itthon különösen el vagyunk kényeztetve termőterületekkel. Aki igazi borrajongó, elmondhatja magáról:jó helyre született, ráadásul ezt a szenvedélyét az otthonában is kifejezésre juttathatja.

Ötletládához ad!

Korábban már írtunk róla, hogy a boros fadobozokat hogyan lehet újrahasznosítani otthon, most essen szó a többi boros kellékről, mert a hordó, a parafadugó és a borosüveg is kaphat egy második esélyt a lakásban!

Romantikus esték: Az őszi-téli hangulatvilágításnál nincs kellemesebb. Külön jópont, ha gyertya adja a fényt. Fogj egy borospoharat, készíts rá ernyőt, tegyél a pohárba egy mécsest és helyezd az asztalra. Az ünnepeket és a hétköznapi étkezéseket egyaránt feldobja ez az apró hangulatfokozó kellék.

Ötletes megoldás a boldog madarakért

Ötletes megoldás a boldog madarakért

Jószándékú kerti dekor: Nyakunkon a hideg. Gondolj te is a madarakra, akiknek a téli időszak élelem szempontjából nem sok jót tartogat. Ha vállalod a gondozásukat, vegyél egy madáretetőt, burkold parafával és gondoskodj róla, hogy a házikóban mindig legyen elemózsia. Ezzel nemcsak velük teszel jót, a kerted egy dekoratív elemmel lesz gazdagabb.

Adventre tökéletes

Szemet gyönyörködtető parafakoszorú

Adventi ajtódísz: Kerüljünk beljebb a kertből. Téged és a hozzád betérő vendégeket is bizonyára jókedvre deríti ez a rendhagyó ajtódísz, ami a palackból kiszabadult dugók felhasználásából készült. Nem kell hozzá más csak egy ragasztópisztoly, nagy mennyiségű dugó, szalag, gömb alakú fenyődíszek és egy nagy marék piros bogyó a kertből.

Becsülj meg minden egyes darabot!

Becsülj meg minden egyes darabot!

Dugópersely: Tudtad, hogy a parafadugó drága kincs? A bortermelés megnőtt, a parafaültetvények viszont nem, emiatt drága lett a dugó. Kidobni tehát vétek lenne. Míg azon gondolkodsz, miként hasznosíthatod újra őket, gyűjtögess. Ebben segít ez a parafadugó-persely, ami jól mutat minden borszerető háztartásban.

bordekor6

Ez a dekoráció jól illik a természetes anyagokat használó otthonokba

Parafakép: Ha nem vagy nagy borfogyasztó, akkor is érdemes pár darabot félreraknod a dugókból. Erősítheted ezeket egy képkeretbe, ekkor natúr, de mutatós dekorációt kapsz, ha pedig sok a fülbevalód, kinevezheted ékszertartónak is.

bordekor4

Hűtőmágnesként is hasznosnak bizonyulnak

Apróságok gyűjtőhelye: Mielőtt a csavarzáras és üvegdugók kiszorítanák a parafát, nos, még azelőtt érdemes cselekedned. Az újgenerációs borzárókból ugyanis nem készíthetsz hűtőmágnest, ami egy ceruza vagy egy szál virág tárolását oldja meg a fridzsideren.

Így a vendégeid is tudják, milyen ajándéknak örülnél leginkább

Így a vendégeid is tudják, milyen ajándéknak örülnél leginkább

Házszámjelző: Hogy a hozzád érkezők könnyen odataláljanak hozzád, jól látható módon jelezd a házszámot. Ezt is teheted borosüvegekkel. Az üvegek kilapított verziójára elég ráfestened a számkombinációt, ezáltal tehermentesítheted magad az olyan beszélgetésektől, ahol hosszan magyarázod a vendégeknek, melyik ház pontosan a tiétek.

Párosan is szép az élet

Párosan is szép az élet

Lazító kellék: Egy nagyobb boroshordó hintaággyá alakítható? A mellékelt ábra szerint igen. A boroshordó vagy kerítéselem felszeleteléséből hintaágy készülhet, ami párosan is használható, így immár a romantikus, szemtől szembe hintaágyazás sem kihívás többé.

bordekor9

Tálalásra született

Kínálótálca: Egy hosszú asztal közepén jól mutat egy gyümölcstál. Itt sem történt más, mint egy hordó szisztematikus felszeletelése. A faanyagban lévő kunkor izgalmassá teszi ezt a tárgyat.

Hol elmélkedhetnénk stílusosabban az isteni nedűről?

Hol elmélkedhetnénk stílusosabban az isteni nedűről?

Borbarát pihenőhely: Kerti partit adsz? Növeld az ülőhelyek számát egy használaton kívüli boroshordóval. Egy cikkely kivágásában a barkácslelkületű szomszédok szívesen segédkeznek, ha nem lennének meg a munkához szükséges célszerszámaid. n

Forrás: www.thegreenhead.com, www.etsy.com, www.flickr.com, www.glasswithapast.com, Tóth Milán

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin