Forrás: Getty

A lakberendezési varázsszám – Területek, ahol alkalmazhatjuk a hármas szabályt

A hármas szabály kifejezés nem újdonság, számos lakberendezési magazin és blog emlegeti. De mit is jelent ez, és hogyan lehet otthonunk szépítésére hasznosítani? Elöljáróban annyit: több helyen használhatók, mint hinnéd! Ráadásul nem is olyan bonyolult követni.

Mi az a hármas szabály?

A hármas szabályt minden lakberendező és több otthon tulajdonos ismeri. Segítségével ízléses, kimért végeredményt érhetünk el bármely helyiség kialakításakor. A hármas szabály egyszerűen alkalmazható, ezért megéri tisztában lenni a felhasználási területeivel.

  • Hármas szabály a színekben

A profik szerint egy szoba dizájnjához 3 színt érdemes választani. Egy főszínt, amit nagyjából a szoba 60%-ában alkalmazunk, egy másodlagos színt, ami 30%-ban van jelen a helyiségben, kiegészítésnek pedig 10%-ban ajánlott használni egy feltűnő árnyalatot, amely egy kis lendületet visz az összhatásba.

A lakberendezési varázsszám – Területek, ahol alkalmazhatjuk a hármas szabályt
Forrás: Getty
  • Hármas szabály a textúráknál

A színekhez hasonlóan a lakberendezők a textúránál is a mágikus hármas számot követik, azaz 3 textúra kell minden szobába a jól összeállított hatás érdekében. A textúrákkal a színeket is árnyalhatjuk, így például egy teljesen fehér szoba is tud izgalmas, látványos végeredményű lenni.

  • Három rétegű világításberendezés

Nem lehet eleggé hangsúlyozni, hogy egy szobában háromféle világításnak KELL lennie. Ezzel javíthatjuk a szoba összképét, és a hangulatunkra is pozitív hatással van, ha mindig megtaláljuk az éppen megfelelő fényerőt. A három rétegű világítás általában egy csillárból, spotlámpákból/oldalfai lámpákból és asztali- vagy állólámpákból áll.

  • Dekoráció hármas csoportja

A könyvespolcokon, lebegőpolcokon vagy más felületen is érdemes tartani magunkat a hármas szabályhoz. Azaz három kategóriánál több dekortárgyat ne tegyünk ki. Ilyen felosztás lehet például: könyv-fényképek-dekorszobor vagy dekorszobor-növény-gyertyák.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.