A lakberendezési varázsszám – Területek, ahol alkalmazhatjuk a hármas szabályt

A lakberendezési varázsszám – Területek, ahol alkalmazhatjuk a hármas szabályt

Hallottál már a hármas szabályról, de sosem tudtad pontosan, hogy mit jelent? Ez azért lehet, mert a lakberendezés több területén is használjuk. Mutatjuk is ezeket.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A hármas szabály kifejezés nem újdonság, számos lakberendezési magazin és blog emlegeti. De mit is jelent ez, és hogyan lehet otthonunk szépítésére hasznosítani? Elöljáróban annyit: több helyen használhatók, mint hinnéd! Ráadásul nem is olyan bonyolult követni.

Mi az a hármas szabály?

A hármas szabályt minden lakberendező és több otthon tulajdonos ismeri. Segítségével ízléses, kimért végeredményt érhetünk el bármely helyiség kialakításakor. A hármas szabály egyszerűen alkalmazható, ezért megéri tisztában lenni a felhasználási területeivel.

  • Hármas szabály a színekben

A profik szerint egy szoba dizájnjához 3 színt érdemes választani. Egy főszínt, amit nagyjából a szoba 60%-ában alkalmazunk, egy másodlagos színt, ami 30%-ban van jelen a helyiségben, kiegészítésnek pedig 10%-ban ajánlott használni egy feltűnő árnyalatot, amely egy kis lendületet visz az összhatásba.

A lakberendezési varázsszám – Területek, ahol alkalmazhatjuk a hármas szabályt
Forrás: Getty
  • Hármas szabály a textúráknál

A színekhez hasonlóan a lakberendezők a textúránál is a mágikus hármas számot követik, azaz 3 textúra kell minden szobába a jól összeállított hatás érdekében. A textúrákkal a színeket is árnyalhatjuk, így például egy teljesen fehér szoba is tud izgalmas, látványos végeredményű lenni.

  • Három rétegű világításberendezés

Nem lehet eleggé hangsúlyozni, hogy egy szobában háromféle világításnak KELL lennie. Ezzel javíthatjuk a szoba összképét, és a hangulatunkra is pozitív hatással van, ha mindig megtaláljuk az éppen megfelelő fényerőt. A három rétegű világítás általában egy csillárból, spotlámpákból/oldalfai lámpákból és asztali- vagy állólámpákból áll.

  • Dekoráció hármas csoportja

A könyvespolcokon, lebegőpolcokon vagy más felületen is érdemes tartani magunkat a hármas szabályhoz. Azaz három kategóriánál több dekortárgyat ne tegyünk ki. Ilyen felosztás lehet például: könyv-fényképek-dekorszobor vagy dekorszobor-növény-gyertyák.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin