Forrás: Getty

A húsvéti asztal elengedhetetlen kellékei

1. Nyuszisjelölők 

A speciálisétrendű rokonoknak – vagy egyszerűen a különböző ízek elkülönítéséhez – aranyosjelző lehet a nyuszis jégkrém pálcika. Az elkészítéséhez ételfestékre és nyusziformájú kartonokra lesz szükség, amiket kartonból egy olló segítségével könnyenel tudsz készíteni. Mivel az asztalon szeretnéd használni, ne használjragasztót, inkább zsineggel rögzítsd a kivágást a jégkrémpálcikára. A festéshezis ételszínezéket használj, hogy ne kerüljön veszélyes anyag az asztalra. 

2. Nyusziformájú anyag szalvéta

Az anyagszalvéta mindig elegánsabb, mint a papír verzió, ezért az olyan különlegesalkalmakra, mint a húsvét, mindenképp szerezz be pár darabot. A nyuszi formáhozis tökéletes alapanyag. Csak meg kell csavarnod a szalvétát addig, amíg azanyag engedi, majd nyuszi fejformát alakítani belőle. Ezt zsineggel rögzítsd,hogy tökéletesen álljanak azok a fülek. 

3. Kínáló

A levelestészta rengeteg kreatív finomság alapja, így van ez a húsvéti ebéd vagy vacsoraalkalmával is. Vágj csíkokat a levelestésztából, majd a középre tegyél egy szemolívát vagy egy koktélparadicsomot. Ezután tekerd meg a leveles tészta kétoldalát a középső finomság körül, hogy nyuszifüleket kapj. Ezután megkenhetedtojássárgával, hogy szép, fényes legyen a nyuszi.

4. Minimalistaszalvéta finomsággal

A húsvétiünnepek klasszikus étele a főtt tojás, amit akár a terítékbe is beilleszthetsz.Szintén egy anyag szalvétára lesz szükséged ehhez, aminek a közepébe berakod azelőre elkészített főtt tojásokat, majd körülöttük megcsavarod és megkötöd aszalvétákat. Így a nyuszi fülek közepében a tojás lesz, amire akár pofit israjzolhatsz. 

5. Evőeszközcsomag

A húsvétinyuszi kedvenc finomsága, a répa is visszaköszönhet a húsvéti asztalon.Csomagold az evőeszközöket egy anyag darabba, amit szalvétával úgy töltesz ki,majd hajtogatsz össze, hogy répa formát kapj. A végére tegyél zöld anyagbólkészült leveleket, amiket elkészíthetsz sima zöld drapériából vagy zöldfilcanyagból is. Ezután egy zsineggel rögzítsd az egészet, hogy semmi secsússzon el, mire megérkezik a vendégsereg. 

További inspirációért nézd végig a galériánkat!

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.