Forrás: Getty

7 tipp, hogy időtállóan divatos legyen az otthonod

#1 – Egyszerű vonalvezetésű bútorok

A letisztult és egyszerű vonalvezetésű darabok nagyon kedveltek, méghozzá jó okkal! Az ilyen típusú bútorok ugyanis visszafogottak és kifinomultak, így bármilyen stílushoz illenek. Kerüld a túlzottan díszített vagy különleges formájú kanapékat és szekrényeket, ezek helyett inkább válassz kényelmes és semleges színű darabokat. Természetesen nem kell teljes mértékben lemondanod a díszítésről, de csak mértékkel alkalmazd, ne vidd túlzásba!

#2 – Semleges színek

Ahogy már előbb is említettük, a semleges árnyalatok bizonyulnak jó és időtálló választásnak, így ezeket részesítsd előnyben, ha festeni szeretnél vagy új bútorokra van szükséged. A végeredmény pedig nem lesz unalmas, ha textilekkel és dekorációkkal hozol egy kis színt a szobába. A színes és mintás párnák vagy szőnyegek remekül mutatnak, és egy kis izgalmat visznek a helyiségbe. Ha némi változásra vágysz, akkor pedig viszonylag költséghatékonyan le tudod ezeket cserélni.

7 tipp, hogy időtállóan divatos legyen az otthonod
Forrás: Getty

#3 – Trendi színek és minták hangsúlyozásra

Mindezek ellenére megjelenhetnek trendi dekorációk és színek az otthonodban, de ezeket inkább csak hangsúlyozásra használd, tehát ne ezek uralják a teret. Ha tetszik az év színe, akkor nyugodtan fesd le ezzel az árnyalattal a falat, de mindössze egyet, például az ágy fejtámlája mögöttit. Az is jó megoldás, ha lecseréled a függönyöket vagy a díszpárnahuzatokat. Ezzel a trükkel is nagy változást érhetsz el.

#4 – Keverd a régit az újjal

Szintén egy nagyon hatásos trükk, ha a régi tárgyakat kevered az újakkal. Ezáltal biztos lehetsz abban, hogy időtálló lesz az otthonod. Az antik darabok remekül mutatnak egy modern környezetben, és ez fordítva is igaz. Az ilyen apró praktikáknak hála izgalmas, kifinomult és stílusos lesz a lakásod.

7 tipp, hogy időtállóan divatos legyen az otthonod
Forrás: Getty

#5 – Hagyományos minták

Az olyan klasszikus minták, mint a csíkok, a kockák vagy a virágok szintén időtállók, így ezek használata is javasolt. Ezeket leginkább az olyan bútorokon ajánlott alkalmazni, amiket több éven vagy évtizeden át szeretnél megtartani, míg a modernebb minták inkább a kiegészítőkön és dekorációkon köszönjenek vissza.

#6 – Természetes anyagok

A lakberendezést mindig inspirálta a természet, és ez a jövőben sem fog változni. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy az időtálló enteriőrökben mindig találni fogsz ilyen anyagokat, például fát, követ, fonott kosarakat és növényeket. Mindössze a mértéktartásról ne feledkezz meg!

7 tipp, hogy időtállóan divatos legyen az otthonod
Forrás: Getty

#7 – Dísz- és dekorlécek

Az új építésű házakban és lakásokban ritkán használnak dekorléceket a falakon, pedig ezek igazán klasszikus hatást kölcsönöznek, így elegánsabb és kifinomultabb lesz a helyiség. Továbbá tökéletes átmenetet képeznek az oldalfal és a mennyezet között. Ha eddig azt hitted, hogy ez rendkívül költséges mulatság, akkor van egy jó hírünk: ezeket a dekorléceket már jó áron be lehet szerezni, már nem szükséges gipsz stukkókat használni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.