6 tipp, amit fogadj meg, ha festményekkel vagy szobrokkal dekorálnál

6 tipp, amit fogadj meg, ha festményekkel vagy szobrokkal dekorálnál

Manapság egyre ritkább igazi festményekkel vagy kézzel készült, művészeti szobrokkal dekorálni. Ennek oka, hogy nem kicsi kiadás a beszerzésük, ám ha mégis megtehetjük, akkor mindenképp csinosítsuk ki otthonunkat művészeti remekművekkel. Olcsóbb megoldás, ha profik által készített, jó minőségben kinyomtatott fényképeket vásárlunk meg, ezekhez akár pár ezer forintért is hozzá lehet jutni. Íme 6 tipp, amit mindenképp fogadj meg, ha becsempésznéd a művészetet otthonod dekorációjába.

Ötletládához ad!

1. Ne kapkodjunk

Ne siessük el a beszerzett festmények és szobrok kihelyezését, hagyjunk magunknak időt kigondolni a végleges helyüket. Ha kell, rajzoljuk le pontos méretekkel, hogy hol hogyan nézne ki a festmény, mielőtt felhelyezzük azt a falra. Kérjünk segítséget egy családtagtól vagy baráttól, hogy tartsa a kitalált helyre a festményt vagy a szobrot a végleges felhelyezés előtt, így megbizonyosodhatunk, valóban passzol-e oda.

2. Szerezzünk be profi kellékeket a felszerelésükhöz

Nem biztos, hogy az otthoni szög- vagy csavarkészlet alkalmas nehéz festmények felhelyezésére. Ez természetesen függ a festmény méretétől is, hiszen egy kicsi festményt otthoni felszereléssel is könnyen fel lehet szerelni. A nagyobb festményeknél azonban szükség lesz speciális csavarra, tiplire stb…

3. Legyünk precízek

Mielőtt kalapácsot és szöget ragadnánk, ne felejtsünk el alaposan méréseket végezni a festmény helyének kijelölése érdekében. Fogjuk meg a centit és a ceruzát, jelöljük be pontosan a csavarok helyét, így garantáltan nem lesz sem ferde, sem aránytalan az elrendezés.

4. Keverjük a dekorációkat

Hasonló hangulatú műtárgyakat keverjünk bátran – például az azonos színvilágú festmények és szobrok jól megférnek egymás mellett a falon. Törekedjünk az összhangra, közben persze merjünk kísérletezni.

5. Találjuk meg a tökéletes keretet

A tökéletes keret kiválasztása ugyanolyan fontos, mint maga a festmény. Egy mutatós képkeret az egyszerűbb festményeket vagy fotókat is különlegessé teszi, ám egy rossz váz képes a szép képeket is elrondítani. Lehetséges, hogy elsőre nem találjuk meg a tökéletes keretet, ám ez ne tántorítson el minket, kísérletezzünk a tökéletes opció megtalálásáig.

6. Vegyük figyelembe a szobát és a meglévő dekorációt

Más művészeti dekoráció passzol a nappaliba, mint a hálószobába vagy a konyhába. Ezen kívül figyelembe kell vennünk a szoba színeit és stílusát is ahhoz, hogy mutatós legyen a végeredmény. Hiába szeretünk bele egy gyönyörű darabba, ha nem illik az otthonunkba, inkább ne vásároljuk meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin