Forrás: Getty

6 szín, ami teljesen feldobja a fürdőszobát

1. Kék

A világos vagy éppen élénk kék árnyalatok elképesztően nyugtató hatásúak. Pszichológiai kutatások szerint valószínűleg azért, mert az égboltra és a végtelen vizekre emlékeztetnek. Emellett a kék klasszikus fürdőszobaszínnek számít. Egyetlen veszélye, hogy hidegebb hatást kelt, így érdemes fehér bútorok helyett inkább meleg árnyalatokkal párosítani, például pirossal, naranccsal, citromsárgával vagy éppen rózsaszínnel.

2. Barna

Nemcsak a rikító színek tehetnek vidámabbá, hanem a mélyebb árnyalatok is. A barna talán meglepő választásnak tűnik a fürdőszobába, ugyanakkor a gazdagabb tónusú, olvadt csokoládé és arany keverékére emlékeztető változatai olyan hatást keltenek, ami drámaibb a bézsnél, viszont korántsem annyira erőteljes, mint a fekete.

6 szín, ami teljesen feldobja a fürdőszobát
Forrás: Getty

3. Zöld

A természet egyik alapszíne, a zöld sem maradhatott le a listáról. Bármelyik árnyalatát választod a fürdőszobába, jól jársz vele! A halványabb zsályaszín szinte semlegesnek számít, akár a krémszín alternatívája is lehet. Ha bátrabb vagy, akár élénkebb zöld is jöhet, esetleg rózsaszínnel és naranccsal párosítva.

4. Pasztell paletta

A visszafogott, semleges színek is ugyanolyan vidám összhatást kelthetnek, mint például a kanárisárga. A kulcs, hogy megfelelően válogasd össze őket, például a drapptól az halványkékig különböző árnyalatokban váltakozó csempével. A kék, a zöld és a rózsaszín legvilágosabb árnyalatai remekül passzolnak a nude színekhez.

6 szín, ami teljesen feldobja a fürdőszobát
Forrás: Getty

5. Rózsaszín

Nemcsak rikító Barbie-rózsaszín létezik, hanem elegánsabb, mályvásabb – vagy éppen halványabb – árnyalatok is. Legyen szó púderrózsaszínről vagy a legélénkebb pinkről, egyszerűen nem nyúlhatsz mellé! Aranyszínű kiegészítőkkel és fehérrel kombinálva igazi luxus babaház hatást érhetsz el.

6. Napsárga

Ugye, milyen jó lenne, ha még tél közepén is napfény venne körül? A fürdőszobában lehetséges, ha  a lélekmelengető napsárga árnyalatot választasz! Előnye, hogy minimalista vagy akár eklektikus stílusban is pompásan mutat, ráadásul akkor is segít a helyiség világosításában, ha esetleg nincs ablak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.