Forrás: Getty

6 dekorációs tipp barna kanapéhoz – Mutatjuk a legtrendibb megoldásokat

A barna szín jön és megy a trendeket tekintve, de szerencsére pár tipp segítségével időtállóvá varázsolhatjuk. A barna kanapé tipikusan olyan bútor, ami jól megválasztott dekorációval és kiegészítőkkel örökérvényű lesz. Összegyűjtöttük 6 tippet a barna kanapé dekorálásához, hogy mindig trendi legyen az otthonod.

1. Földszínek használata

A barna a földszínek egyike, emiatt tökéletesen párosítható a többi földszínnel. A sötétkék, a sötétzöld vagy a narancssárga tipikusan olyan az árnyalatok, melyek bárhol, bármilyen mennyiségben kombinálhatók a barnával. A barna kanapéra válasszunk a többi földárnyalatból díszpárnát, plédet, esetleg egy szőnyeget is odatehetünk elé.

2. Meleg árnyalatok használata

Otthonos atmoszférát szeretnénk a nappaliba? A barna kanapé mellé válasszunk meleg tónusú falszínt, padlóburkolatot, szőnyeget. Zöld szobanövények segítségével tovább fokozhatjuk a lakályos hangulatot vagy akár mediterrán hatást is elérhetünk.

3. Bohém dekoráció

A bohém nappali kötelező eleme a barna kanapé. Ha ez adott, akkor nem kérdés, hogy jó ötlet a bohém dekoráció beszerzése. Jöhetnek a furcsa minták, a rojtok, a DIY dekorációk, a látványos tapéta és növények minden mennyiségben.

4. Kontraszt

A meleg tónusú, barna kanapéval kontrasztban áll a hideg árnyalatú zöld vagy kék. És mondanunk sem kell: szuperül néznek ki együtt. Válasszunk élénk színű sárgát, kéket vagy zöldet a barna kanapéhoz díszpárnák, faldekor vagy plédek formájában.

5. Ha nem annyira kedveled a barna kanapét…

…. akkor is van megoldás. Nem kötelező kedvelni a barna kanapét, megpróbálhatjuk el is rejteni azt. A nagyméretű fehér párnák, díszpokrócok vagy mintás díszpárnák elvonják a figyelmet a kanapé színéről, így kicsit elviselhetőbbé tehetjük a látványt.

6. Minimalista megoldás

Az Instagram minimalista nappali képeeit böngészve felfedezhetjük, hogy szinte az összesen barna kanapé szerepel. Nem véletlen, hiszen természetes, semleges árnyalat, ami tökéletesen passzol a többi természetes kiegészítőhöz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.