5 apró és pénztárcabarát újítás, amely nagy hatással lesz otthonod összképére

5 apró és pénztárcabarát újítás, amely nagy hatással lesz otthonod összképére

Unalmassá vált az otthonod? Szeretnél újítani rajta, de a keretbe most nem fér bee egy nagyobb beruházás? Hoztunk 5 otthonfrissítő tippet, amit olcsón és egyszerűen megvalósíthatsz!

Ötletládához ad!

1. Gondold újra az előszobát

A bejárat környéke minden otthon meghatározó része, hiszen ide toppanunk be. Ráadásul nem csak nekünk, a vendégek számára is fontos része a lakásnak. Az első benyomás ugyanis nagymértékben határozza meg az egész ház atmoszféráját.

5 apró és pénztárcabarát újítás, amely nagy hatással lesz otthonod összképére
Forrés: Getty

2. Helyezz ki tükröket

A jó tükrök mindent megváltoztathatnak a térben, és ha esedékes egy frissítés otthonunkban, akkor ez könnyen elvégezhető. Fényesebb és tágasabb lesz a tér, ha az ablakokkal szemben pár tükröt teszünk. Mivel az áruházakban kapható tükrök egy része igen borsos árú, a használt bútorkereskedésekben is érdemes szétnézni.

5 apró és pénztárcabarát újítás, amely nagy hatással lesz otthonod összképére
Forrés: Getty

3. Frissítsd a szőnyegeket

A kisebb szőnyegek egyáltalán nem drágák, ám pár színes vagy mintás darab képes feldobni a lakást. Sőt, még takarékosabb megoldás, ha a meglévő darabokat cseréljük ki. Néha nem is gondolnánk, de teljesen új lendületet vihet otthonunkba, ha pár szőnyeget felcserélünk egymással, vagy új helyre teszünk egy új szerzeményt.

4. Tapétázz

A tapétázás szuper módja, hogy az unalmas falfelületeket feldobjuk. Ráadásul szakember nélkül, mi magunk is megvalósíthatjuk pár ezer forintból. A tapéták között rengeteg szín, minta vagy textúra található, így egészen feltűnő vagy csupán apró változtatást is elérhetünk.

5 apró és pénztárcabarát újítás, amely nagy hatással lesz otthonod összképére
Forrés: Getty

5. Tedd személyesebbé otthonod

Otthonunk kialakításakor az esztétikum élvez prioritást, ezért a személyes kedvencek háttérbe szorulnak. Amikor frissítésen törjük az agyunkat, kiváló alkalom arra, hogy megjelenítsük személyiségünket a lakásban. Nyomtassunk ki fotókat a nyaralásokról, szerezzük be a kedvenc filmünk plakátját, vagy pár régi kedvenc bakelit lemezt állítsunk ki a polcra.

5 apró és pénztárcabarát újítás, amely nagy hatással lesz otthonod összképére
Forrés: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin