Forrás: Getty

20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

1. Minimalizálás

Ahhoz, hogy egy 20 nm-es lakás berendezése ne legyen rémálom, sok dologtól meg kell szabadulnod. Egy ilyen kis térben nem fér el az összes holmid, így kénytelen leszel ezeket valamilyen tárolóban tartani, esetleg elajándékozni. Csak azokat tartsd a lakásban, amiket legalább heti szinten használsz, így sok teret fel tudsz szabadítani a kis lakásban is.

2. Multifunkcionális bútorok

A legjobb helykihasználás érdekében csak olyan bútorokkal rendezd be a lakást, amelyek több funkciót is képesek egyszerre betölteni. Olyan kanapét vagy ágyat válassz, aminek van ágyneműtartója, és olyan ülőkéket, amiknek „gyomra” tároló is egyben, így meg tudod sokszorozni a helyet a lakásban.

3. Nagy belmagasságú 20 nm-es lakás berendezése

Ha a lakásod ugyan kicsi, de a belmagassága átlagon felüli, akkor nyert ügyed van. A kis terekben ugyanis nagyon fontos a függőleges tér kihasználása. Ez történhet például egy galéria beépítésével. Mehet oda kanapé, íróasztal vagy étkező is, hiszen fekvés vagy ülés közben nem zavaró a kisebb belmagasság. A polcok is érjenek a padlótól a plafonig egy ilyen lakásban, amivel még nyújtják is a teret vizuálisan.

20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból
Forrás

4. A lakás optikai felnagyítása

Színekkel, fényekkel és tükrökkel könnyen fel tudod nagyítani a lakásod térérzetét, ami jó hatással van a lelki egészségre, hiszen csökkenti a bezártság érzését. A festésnél minél világosabb színt válassz, de lehetőleg ne teljesen tiszta fehéret, hiszen az a kis lakásoknál könnyen túl steril összhatást eredményezhet. Ha van szabad falfelületed, akkor szerelj oda egy minél nagyobb tükröt. Ne csak egy lámpa legyen a helyiségekben, hanem legalább 2-3 különböző fényforrás, így minden szegletben világos lehet, ami szintén javítja a térérzetet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.