- Hagyma
Vásárolj olyan csemegehagymát, aminek nem csak a töve, de pár szál gyökere is van. Az alsó 4-5 centit ne használd fel az ételed ízesítéséhez, hanem tedd egy pohár vízbe. A víz csak az alsó 2-3 cm-t fedje el, és arra figyelj, hogy a hagyma nagyobb része kilógjon a vízből. A vizet hetente kétszer cseréld, hogy mindig friss maradjon a hagyma.
- Répa
Miután feldaraboltad a répát, a legfelső karikát semmiképp se dobd ki. A leveleket vágd le, azonban arra ügylej, hogy körülbelül egy cm levéltő maradjon. A répakarikát helyezd fél cm vízbe, majd miután növekedésnek indult, már ültetheted is át cserépbe. Mindenképp tápanyagdús talajba dugd a répát.
- Zeller
A zeller szárait nyugodtan felhasználhatod, a lényeg, hogy a tő, ahonnan kinőnek a szárak, egyben maradjon. A zellert gyökérrel lefelé helyezd egy pohár vízbe, és a zeller alsó néhány centiméterét áztasd vízbe. A zeller sokáig, akár hónapokig is elél a vízben, és növekedni is tud. Ám mindenképpen jobban megéri cserépbe ültetni.
Az újranövesztett növényekből egy egész kiskertet kialakíthatunk. Íme egy okos megoldás hozzá: