Zöld otthon tippek – A környezetbarát kert és kertészkedés alapjai

Zöld otthon tippek – A környezetbarát kert és kertészkedés alapjai

Kertészkedni zölden – ez az igazán környezettudatos hozzáállás. Mutatjuk is, mit tehetsz érte.

Ötletládához ad!

Helyi magvak és palánták beszerzése

Ha ültetés előtt állsz, akkor irány a helyi piac. A környéken lévő őstermelőktől könnyen tudsz magvakat és palántákat vásárolni, amivel nem csak a pénztárcád kíméled, de a környezetet is. Mivel közelebbről szerzed be a kertbe valókat, annál kevesebb kilométerbe „kerül” azok szállítása, ezzel együtt kisebb a károsanyag-kibocsátás is. Ráadásul így a környékbeli gazdákat támogatod, amivel tovább erősíted a helyiek esélyét arra, hogy szezonális és helyi termékeket vásároljanak.

Zöld otthon tippek – A környezetbarát kert és kertészkedés alapjai
Forrás: Getty

Öntözés esővízzel

Ahhoz, hogy ne használj el sok vizet, érdemes összegyűjteni a lehető legtöbb esővizet. Helyezz az eresz alá nagyméretű hordókat lehetőleg zárható tetővel. Lehet kapni olyan darabokat is, amiken van csap, ami alá csak alá kell tartani a kannát, mikor öntözni készülsz. A növényeknek és a vízszámlának is jót fog tenni a természetes esővíz.

Napelemes és mozgásérzékelővel felszerelt világítás

Érdemes világítást is helyezni a kertbe, akár esti munkákhoz, akár biztonsági szempontból. Ahhoz, hogy ezen is tudj spórolni, szerelj fel napelemmel töltődő lámpákat. A lehető legtakarékosabb működés érdekében lásd el mozgásérzékelővel is őket, így csak akkor fognak világítani, ha valóban történik valami a kertben.

Komposztálj

A lehető legjobb termés, valamint a szép virágok érdekében fontos, hogy növényeid minden tavasszal megkapják a megfelelő tápanyagot. Építs egy komposztálót a kert végében, ahová a kerti zöld hulladék mellett akár a konyhai maradékok is kerülhetnek, így következő tavasszal bőven lesz komposzt, amit fel tudsz használni a kertben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Tipp Így szellőztess egy ablak nélküli fürdőszobában

Ha volt már ablak nélküli fürdőszobád, akkor pontosan tudod, hogy mennyire nehéz egy ilyen helyiség szellőztetése. Ez nem csak azt a problémát okozza, hogy lassabban távoznak a kellemetlen szagok, de még a penésznek is könnyebb dolga van. Szellőztetni tehát muszáj, ablak nélkül is. De hogyan? Erre hoztunk 5 tippet.

Tipp Helytakarékos és látványos törölköző hajtogatási trükk VIDEÓVAL

A hotelekben nem csak tiszták és ragyogóan fehérek a törölközők, de mindig szuper látványosan vannak összehajtva. Az okos hajtogatási módszerek nem csak mutatóssá teszik a fürdőszobát, de helytakarékos és átlátható tárolást is biztosítanak. Szerencsére a trükk könnyen elsajátítható, és már az Instagramot és TikTokot is bejárta a módszer.

Stílus Homlokzat festés ötletek – Tippek a szemrevaló külsőhöz

Épp készülök beszínezni a házat? Szeretnél elrugaszkodni az egyszínű megoldásoktól? Akkor ezek a homlokzat festés ötletek biztosan jól jönnek.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin