Zen Ház Projekt IV. – A szülői fürdőszoba

A tulajdonosok egy jó állapotú budapesti házat vásároltak, de szerették volna, ha az enteriőr designt az ő ízlésükhöz formálom. A családi ház gyönyörű kerttel rendelkezik, így az a koncepció született meg, hogy a természet lágy színeit a ház enteriőrjében is megjelenítsük. További feladat volt egy meglévő fürdőszoba átalakítása, valamint egy háztartási helyiség és egy mellékhelyiség egybenyitásából egy második fürdőszoba kialakítása a tinédzser korú gyermek számára.

“A már meglévő fürdőszobát a tulajdonosok mindenképpen szerették volna a jó állapota ellenére felújítani, hiszen a saját ízlésvilágú szülői fürdőszoba kialakítása volt a cél.

A fürdőszoba átalakításánál kötöttséget jelentett az egész házban meglévő padlófűtés rendszer. Ezért nagyon óvatosan kellett a padló burkolatának bontását végrehajtani, és azért, hogy a költségek se szálljanak el, a helyiségben megtartottuk a már kialakított vízvezetékek, kiállások helyét. Ugyanakkor egyértelmű volt, hogy a helyiség kihasználtságának arányait helyre kellett tenni. Látszódott, hogy eredetileg a wc mellé tervezhettek egy bidét, de valószínűleg nem az eredeti elképzelések valósultak meg, így a kád és a WC távolsága nagyon aránytalannak hatott a helyiségben.

A fürdőszoba eredeti állapota

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

A burkolatok bontása után geberites WC tartály került beépítésre, és a kád helyét próbáltuk egy picit arrébb pozícionálni, hogy egy félig térben álló kádat helyezhessünk el az ajtó takarásában. Meglepő volt, hogy a felújítás előtti állapotban a mosdók rendkívül alacsonyra voltak elhelyezve, áthágva az ergonómia szabályait. Ezt mindenképpen korrigálnunk kellett, ugyanakkor megtartottuk a két mosdós verziót. A tulajdonosok nagyon hiányolták, hogy nem tudják a fürdőszobában tárolandó személyes tárgyaikat hova helyezni. Ennek megoldására nagyméretű mosdó alatti szekrényeket és tükrös felső szekrényeket terveztem. A WC tartály fölötti szekrény pedig alkalmassá vált a tisztítószerek és WC papírok elrejtésére. A kád fölötti polc már inkább hangulati elemként szolgál, és a ház asszonya könnyedén változtathatja az évszakoknak megfelelő a dekorációt rajta.

A fürdőszoba tervezésénél a hangsúly az igényes szaniterek és az elegáns burkolatok kiválasztására, a sok tárolásra alkalmas beépített egyedi bútorok kialakítására, továbbá a szükséges világításon felül a hangulatfények alkalmazására helyeződött.”

Az újraálmodott fürdőszoba

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le a sorozat többi részéről sem:

 • Enteriőr design, enteriőrstyling, tervezés és projektmenedzsment: Múzsa Home Design & Home Staging / Manninger Zsuzsi
 • Egyedi bútorok és asztalos munkák: Roszik-Wood Kft.
 • Tapéták: Planalto – Marburg Tapetenfabrik, Tapétaposzter
 • Függöny: Függönystylist
 • Burkolatok és szaniterek: Varte Csempecentrum
 • Világítótestek: Horányi Lámpacenter
 • Vászonkép: Vászonyképnyomda
 • Egyéb berendezés: InnoConcept, Butor1.hu, Ikea
 • Szőnyeg: Leguan Exclusive – Max City
 • Enteriőrfotók: Homoki István Photography
 • Kivitelezés: Józsa Gábor e.v. generálkivitelezés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.