Zen Ház Projekt I. – A szülői háló

A tulajdonosok egy jó állapotú budapesti házat vásároltak, de szerették volna, ha az enteriőr designt az ő ízlésükhöz formálom. A családi ház gyönyörű kerttel rendelkezik, így az a koncepció született meg, hogy a természet lágy színeit a ház enteriőrjében is megjelenítsük. További feladat volt egy meglévő fürdőszoba átalakítása, valamint egy háztartási helyiség és egy mellékhelyiség egybenyitásából egy második fürdőszoba kialakítása a tinédzser korú gyermek számára.

“A szülői hálószoba komorságát megszüntetve kellemes, nyugalmas alvást biztosító színeket választottunk, a világítás hiányosságait a mennyezeti függeszték, falikarok és asztali lámpa hármasával oldottuk meg. A függönyöket a megfelelő magasságban és szélességben helyeztük el. A helyes térszervezéssel, valamint a jó állapotú beépített gardróbszekrény megtartásával egy tágas, kényelmes hálószobát alakítottunk ki.

A szülői háló a felújítás előtt

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

A beépített gardróbszekrényt megtartottuk, mivel jó állapotú volt, alapvetően az anyagával, színével sem volt gond.

Eredetileg valamilyen fa lamellás burkolatban gondolkodtunk a francia ágy mögötti falra, azonban mindig fontos figyelembe venni egy adott helyiségben, hogy a már meglévő, beépített anyagoknak milyen a színe, mintája. Amivel sokszor találkozom munkáim során, hogy egyszerűen a kialakításnál nem veszik figyelembe ezt az alapvetést. Például ebben a szobában a parketta, a beltéri ajtó, a beépített szekrény és a fa ablakok mind-mind más típusú, más színű (hideg és meleg árnyalatú), más mintájú faanyag felhasználásával készültek. Ebbe egyszerűen bevinni egy fa falburkolattal még egy mintát teljesen értelmetlen lett volna. Így jutottunk végül arra, hogy a finom falszínek, színre festett 3D-s falburkolat és textilek alkalmazásával próbáljuk meg tompítani a meglévő anyagok összevisszaságát. A végeredmény sokkal harmonikusabb lett.

Egy másik tanulság, melyre ennek a szobának az eredeti kialakítása felhívja a figyelmet. Ebben a szobában mindössze egy teljes falszakaszunk volt. Ez pedig a bejárati ajtó mögött, tehát erre nyílik rá az ajtó. A többi falon ablak, radiátor és beépített gardróbszekrény található. Ettől még nem evidens, hogy a franciaágyat a teljes falszakaszra tegyük. Az eredeti állapot szerint erre a falra helyezték a tapétát is, de ha fókuszfalat szeretnénk meghatározni, akkor nem sok értelme van azt takarásba helyezni. A hálószobánál kvázi aranyszabály, hogy nem megfelelő elrendezés, ha közvetlenül az ágy keresztezi az utunkat a szobába belépéskor. Bár ránézésre nem az tűnik ideálisnak, hogy az ablakos falra helyeztük át az ágyat, az a megfelelő helye, a szoba megfelelő használatát illetően, főleg, ha a hálószobát ketten is lakják és az ágyat mind a ketten kényelmesen szeretnék megközelíteni.”

… és fényekkel tele

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát
 • Enteriőr design, enteriőrstyling, tervezés és projektmenedzsment: Múzsa Home Design & Home Staging / Manninger Zsuzsi
 • Egyedi bútorok és asztalos munkák: Roszik-Wood Kft.
 • Tapéták: Planalto – Marburg Tapetenfabrik, Tapétaposzter
 • Függöny: Függönystylist
 • Burkolatok és szaniterek: Varte Csempecentrum
 • Világítótestek: Horányi Lámpacenter
 • Vászonkép: Vászonyképnyomda
 • Egyéb berendezés: InnoConcept, Butor1.hu, Ikea
 • Szőnyeg: Leguan Exclusive – Max City
 • Enteriőrfotók: Homoki István Photography
 • Kivitelezés: Józsa Gábor e.v. generálkivitelezés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.