Vadvirágok a kertbe vagy az erkélyre? Ezektől a növényektől eláll a lélegzeted

Vadvirágok a kertbe vagy az erkélyre? Ezektől a növényektől eláll a lélegzeted

A vadvirágok élelmet és menedéket biztosítanak a rovaroknak. Ha érdekel az ökológiai kertészet, ami egy holisztikus szemléletű fenntartható rendszer, akkor kötelező neked is vadvirágokat ültetned a kertedbe.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Tetszenek a vadvirágok, de sosem gondoltad volna, hogy a kertedben vagy az erkélyeden is jól mutatnak? Pedig ezek a különleges növények bárhol jól néznek ki, és mindent szebbé varázsolnak, még a legkisebb erkélyt is. Az sem mellékes, hogy a hazánkban honos vadvirágok ültetése sokkal fenntarthatóbb is, mint azoké, melyek természetes módon nem élnek meg nálunk. Következzen 4 olyan vadvirág, ami tökéletes választásnak bizonyul.

Terjőke kígyószisz

A terjőke kígyósziszt – latin neve: Echium vulgare – nem csupán a méhecskék, hanem a pillangók is imádják, így a kertedbe költöznek ezek a szép és hasznos rovarok. Másik pozitívuma, hogy egész nyáron, pontosabban májustól októberig virágzik, így hosszú ideig csodálhatod gyönyörű virágait.

Barátszegfű

A barátszegfű, másik nevén kőszegfű a szegfűfélék családjába tartozik. A 20-50 centiméter magas növény csúcsán csomókban nőnek a virágok, melyek a legtöbb esetben kárminvörösek, néha fehérek. Júniustól szeptemberig virágzik, és ebben az időszakban az illatával odavonzza a méhecskéket.

Búzavirág

Megfelelő gondozás mellett májustól szeptemberig élvezheted a virágai szépségét, emellett pedig számos rovar is szereti, így ültetésével velük is jót teszel. Gyönyörű kék virágai minden szempárt odavonzanak, akár a kertet, akár az erkélyt díszíted vele.

Kerep

A kerep imádja a napsütést és a meleget, így legkorábban májusban szabad kiültetni a kertbe vagy az erkélyre. A pillangóhernyók kedvelt táplálékforrása, de a méhek és a dongók is előszeretettel fogyasztják.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Felújítás 12 év kitartó munkájának gyümölcse: egy roppant ízléses kádár-kocka, ami még szaunát is kapott

Egy tucat esztendő - soknak tűnik, igaz? De sokkal kevesebbnek érződik, ha az ember közben a saját otthonát építgeti, szépítgeti. Zoltánék története még 2009-ben kezdődött, ennyi esztendő alatt jutottak el oda, hogy azt mondják: elégedettek az otthonukkal.

Tipp Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Amikor egyetemre vagy főiskolára készülsz, a legtöbb esetben költözésre is sor kerül. Annak érdekében, hogy otthonosan érezd magad az albérletben, leendő szobádat be kell rendezned a saját stílusodban. Mindezt úgy, hogy a végeredmény praktikus és költséghatékony is legyen. Erre hoztunk pár szuper tippet!

Gyerek Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin