Forrás: Getty

Újévi teendők a lakásban – Így köszöntsük rendszerezetten 2023-at

1. Tervezés

A tervezés mindennek az alapja. Vegyük sorra, hogy a lakásnak melyik pontjai azok, melyekre ráférne egy frissítés, még ha nem is esztétikai értelemben. Keressük meg a lakás kupisabb részeit, és tervezzük meg, hogyan lehetne hatékonyan felszámolni a káoszt.

2. Listák

Miután megterveztük, hogy mit kell és mit tudunk megcsinálni, jöhetnek is a listák. Írjuk össze, hogy milyen plusz tárolóegységekre van szükség a rendezett otthon érdekében, és persze a lomtalanítási listát sem felejthetjük el. A szelektálásnak hála rengeteg szabad hely szabadul majd fel a lakásban, ami szintén hozzájárul a lakás rendezettségéhez.

3. Javítások

Már tavaly nyáron eltört az egyik fiók fogantyúja, és még mindig nem jutottunk el a javításához? Az év eleje tökéletes alkalom arra, hogy a régóta halogatott javításokat elvégezzük. Ezeket a feladatokat is vezethetjük egy listán, hogy biztosan semmi se maradjon ki.

4. Tárolók beszerzése

Hidd el, nem véletlenül mondogatja minden profi, hogy sosincs olyan, hogy elegendő tároló. Az ünnepek után pedig pláne szükség van újabb tárolókra, hiszen akarva-akaratlanul megszaporodnak ilyenkor a dekorációs tárgyak.

5. Hontalan tárgyak elrendezése

Mindenkinek az otthonában akadnak olyan dolgok, melyeknek nincs biztos helye, hol itt vannak, hol ott. Ezeknek találjunk végleges bázist. Bizony, még a tévé távirányítójának is kell egy fix hely.

6. Nagytakarítás

Ha kész vagyunk a tervezéssel, listákkal, tárolók beszerzésével, lomtalanítással, akkor jöhet a nagytakarítás, ami után minden tisztán kerülhet vissza a helyére. Takarítsuk ki a hűtőt, mossuk ki a függönyöket, portalanítsunk mindenhol, és az ablakpucolást sem hagyhatjuk ki.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.