Újévi teendők a lakásban – Így köszöntsük rendszerezetten 2023-at

Újévi teendők a lakásban – Így köszöntsük rendszerezetten 2023-at

Az év végi nosztalgikus állapotunkban visszanézünk az elmúlt évre, és összeszedjük, hogy miben tudnánk javulni a következő évben. A betarthatatlan fogadalmak helyett idén lépj a tettek mezejére – és a rendezettség útjára. Ezek a legfontosabb újévi teendők a lakásban, melyek segítenek ebben.

Ötletládához ad!

1. Tervezés

A tervezés mindennek az alapja. Vegyük sorra, hogy a lakásnak melyik pontjai azok, melyekre ráférne egy frissítés, még ha nem is esztétikai értelemben. Keressük meg a lakás kupisabb részeit, és tervezzük meg, hogyan lehetne hatékonyan felszámolni a káoszt.

2. Listák

Miután megterveztük, hogy mit kell és mit tudunk megcsinálni, jöhetnek is a listák. Írjuk össze, hogy milyen plusz tárolóegységekre van szükség a rendezett otthon érdekében, és persze a lomtalanítási listát sem felejthetjük el. A szelektálásnak hála rengeteg szabad hely szabadul majd fel a lakásban, ami szintén hozzájárul a lakás rendezettségéhez.

3. Javítások

Már tavaly nyáron eltört az egyik fiók fogantyúja, és még mindig nem jutottunk el a javításához? Az év eleje tökéletes alkalom arra, hogy a régóta halogatott javításokat elvégezzük. Ezeket a feladatokat is vezethetjük egy listán, hogy biztosan semmi se maradjon ki.

4. Tárolók beszerzése

Hidd el, nem véletlenül mondogatja minden profi, hogy sosincs olyan, hogy elegendő tároló. Az ünnepek után pedig pláne szükség van újabb tárolókra, hiszen akarva-akaratlanul megszaporodnak ilyenkor a dekorációs tárgyak.

5. Hontalan tárgyak elrendezése

Mindenkinek az otthonában akadnak olyan dolgok, melyeknek nincs biztos helye, hol itt vannak, hol ott. Ezeknek találjunk végleges bázist. Bizony, még a tévé távirányítójának is kell egy fix hely.

6. Nagytakarítás

Ha kész vagyunk a tervezéssel, listákkal, tárolók beszerzésével, lomtalanítással, akkor jöhet a nagytakarítás, ami után minden tisztán kerülhet vissza a helyére. Takarítsuk ki a hűtőt, mossuk ki a függönyöket, portalanítsunk mindenhol, és az ablakpucolást sem hagyhatjuk ki.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Vissza a jövőbe az Art Decoval – Íme, a stílusvilág legfontosabb ismertetőjegyei

Az Art Deco stílus neked ismerős lehet az 1920-as és 1930-as éveiben játszódó filmekből. A minimalista és természet inspirálta hangulatvilágok után éles váltást jelentett a lakberendezésben, hiszen formabontó mintáival tökéletes illeszkedett a Nagy Gatsby történetből ismert vidám, fényűző hangulatba. Összegyűjtöttük a legfontosabb ismertetőjegyeit.

Stílus Loft lakás jelentése – Mit takar ez a manapság divatos élettér?

Ha az elmúlt időben te is böngésztél különböző ingatlanos oldalakon eladó lakásokat, akkor biztosan találkoztál a loft kifejezéssel. Nem tudod pontosan, hogy ez mit is jelent? Akkor jó helyen jársz, megmutatjuk, mi is a loft lakás jelentése.

Tipp Figyelem! Ezek a növények veszélyesek a macskádra

Szereted a növényeket, viszont egy vagy több cicával élsz együtt? Akkor nem mindegy, hogy milyen cserepesekkel díszíted az otthonod, mert bizonyos fajták mérgezők lehetnek a macskád számára.

Tipp Zöld otthon – Így lesz fenntarthatóbb a fürdőszobád

A lakás fontosabb pontjain már tudatosabb megoldásokra váltottál, de a fürdőszobában még várat magára a „zöldebb” életforma? Akkor fogadd meg alábbi tippjeinket!

Tipp Az igazán tiszta ablak kulcsa: így takarítsd a rolót

Az ablakpucolás egyik legnehezebb pontja a rolók tisztítása. Sok apró zug és nem ritkán vastag porréteg – nem a legjobb párosítás. Nézzük, hogyan teheted könnyebbé magadnak a feladatot.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin