Forrás: Getty

Szövet kanapé tisztása víz nélkül: ezeket a trükköket vesd be

1. lépés: Porszívózás

A kanapé porszívózása mindig jó ötlet, ha gyorsan szeretnéd minél tisztábbá varázsolni az ülőgarnitúrát. Ehhez mindig speciális fejet használj, ami bútorok és textíliák tisztításához való, hiszen ez a garancia, hogy nem tesz kárt a kanapéban. A fejet minden használat előtt és után is töröld át, nehogy foltot hagyjon a kanapén.

2. lépés: Szöszök eltávolítása

Az apró szöszök a porszívón is kifoghatnak, ezért egy egyszerű, mégis zseniális trükkhöz kell folyamodnod. Fogj egy tiszta, száraz szivacsot, és kezd el átdörzsölni vele a kanapét. Így a szöszök apró kupacokba tömörülnek, amiket egyetlen mozdulattal kidobhatsz.

3.  lépés: Hajszál és kisállatszőr eltávolítása

A hajszálak és kisállatszőrök is fellazulnak a száraz szivacsos technikával, azonban így még nem lesz az igazi. Fogj egy tiszta ablaklehúzót, és a gumis részével húzd át a kanapé egész felületét! A hajszálak és kisállatszőrök a szöszökhöz hasonlóan kis kupacokat alkotnak majd, amiket aztán már könnyen felszívhatsz a porszívóval.

4. lépés: Folttisztító gél

Ha van egy folt, amit gyorsan el kell tüntetned a kanapéból, akkor vess be olyan folttisztító gélt, amit nem kell kimosni. Egy kicsit dörzsöld bele a tisztítószert a foltba az ujjad segítségével, majd egy icipicit nedves szivaccsal húzd át a megtisztított felületet. Ha gyors száradásra van szükség, fogj egy hajszárítót, majd legalább fél méteres távolságból fújj langyos levegőt a kanapéra. Azonnal kapcsold ki a hajszárítót, ha égett szagot érzel!

5. lépés: Szódabikarbóna

A szódabikarbóna nem csak tisztít, de szuper hatásosan el is tünteti a kellemetlen szagokat. Szórj a kanapé felületére szódabikarbónát, hagyd állni minél tovább (a legjobb, ha 2-3 órán át, de rövidebb idő is hatásos lehet), majd alaposan porszívózd ki a szövetből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.