Forrás: Getty

Raklap ágy: kreatív ötletek, szenzációs megoldások

Fillérekből megvan, mégis olyan, mintha egy lakberendezési magazin lapjairól került volna a szoba közepére. A raklap bútorok régóta népszerűek, nagy előnyük pedig az, hogy pár ezer forintért hozzá lehet jutni az alapanyaghoz (használtan vásárolva még olcsóbban beszerezhető). Most a raklap ágy került a fókuszunkba: ezúttal nem az egyszerű verziókra voksoltunk, hanem az olyan megoldásokra, amikkel egy kicsit feldobhatod ezt a bútordarabot.

Fontos: mielőtt barkácsoláshoz látnál, győződj meg róla, hogy nem sérült a raklap, illetve ha használtan vetted meg, akkor mindenképpen tisztítsd meg, mielőtt beviszed a házba!  Ezeken a faanyagokon ugyanis többféle festék, vegyszer vagy más szennyeződés is lehet, így érdemes természetes favédő, illetve gombaölő szereket használni rajtuk. Az ecettel való lemosás, majd a teljes felület átcsiszolása is segíthet a problémán.

Háttámlás francia-raklap ágy

Egy nagyobb méretű franciaágyhoz legalább 4 nagyobb méretű (minimum 120×80 cm-es) raklap szükséges. Ha háttámlát is szeretnénk a bútorhoz, akkor még legalább kettőt be kell szereznünk. A raklapok összeszerelését bízhatjuk szakemberre, de a megfelelő előkészítés után otthon mi magunk is megpróbálkozhatunk vele – szerencsére ma már számos videó segít minket ebben. Háttámlával még exkluzívabban mutat a raklap ágy: le is festhetjük bármilyen nekünk tetsző színre, mielőtt összerakjuk!

Világító csoda

Nagyon egyszerűen feldobhatjuk a sima raklap bútort egy kis extrával: vegyünk néhány fényfüzért, majd ezt helyezzük el az ágy aljában. Látványos és gyönyörű megoldás!

Kerekeken guruló

Ehhez az ötlethez mindenképpen ajánljuk egy bútorasztalos szakember közreműködését. A már meglévő raklapokra erősítsünk kerekeket – hiszen miért csak a raklap asztalka kaphatna ilyen “kiegészítést”, ha az ágyon is jól mutat? Ráadásul könnyebben mozgathatóvá válik ez a nagy bútordarab (ez például takarításnál nagy előny lehet).

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.