Pedig esélytelennek tűnt – Egy kifejezetten rossz adottságú 48 nm-es lakás újjászületése

„Kaptunk egy felkérést egy 48 nm-es, földszinti, sötét, nagy belmagasságú, egyáltalán nem előnyös adottságokkal rendelkező lakás felújítására, amelynél teljesen szabad kezünk volt. A tulajdonos kétszer volt a lakásban: a legelején, amikor odaadta a kulcsot, és a legvégén, amikor én visszaadtam neki. A kettő között fogalma nem volt az átalakulásról.

A lakás a Garay téren volt, utcára néző, de nagyon rossz alaprajzú. Sokáig azon töprengtünk, hogy mit kezdjünk vele. Vajon ki lesz a célpont, aki megveszi? Kinek újítjuk, végfelhasználónak vagy egy befektetőnek, aki ki fogja adni? Nem mindegy…

Innen indult a munka

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

Sokáig gondolkoztunk az alaprajzon, amíg végül megszületett a megoldás. A kiindulás az volt, hogy volt egy hatalmas nappali az utcafrontra 2 ablakkal, mögötte egy hall egy fallal leválasztva, egy fürdő WC-vel és egy előszoba-konyha.

A nagy belmagasságból levettünk, mert a kedvezőtlen fényviszonyok miatt nem bírt volna el egy galériát a lakás. A 48 nm nem lehetett 1 szobásként meghagyni, mert így nem lett volna piacképes, így mindenképp ki kellett alakítani egy hálószobát is a nappali mellé úgy, hogy mindegyiknek legyen ablaka, egyik se legyen túl sötét. A konyhát ki kell hozni az előszobából, és úgy gondoltuk, jó lenne, ha a WC-t is külön lehetne tenni. Mindemellett egy élhető, dizájnos kis lakást szerettünk volna csinálni. Ezek voltak a szempontjaink.

Végül a korábbi nappalit kettéosztottuk, egy egyikből lett a háló, a másikból a konyha-étkező, melynek a sarkát lecsaptuk, így kinyitottuk a teret a nappali felé, ami pedig a régi hallban kapott helyet.

A hálószoba-nappali falát egy üvegtégla fallal választottuk el egymástól, amely minden sorába LED-es világítást kapott, ezáltal a nappali plusz fényhez jutott. A nappalit ezen kívül telepakoltuk LED-es lámpákkal, így olyan világos lett, mintha egy körbenapozott tetőtéri lakás lenne.

A hálóban maradt hely egy hatalmas gardrób vagy egy dolgozósarok kialakítására is. A konyha-étkező jó méretű, gépesített kellemes hangulatú lett. A fürdőszoba bejáratát elforgattuk 90 fokkal, így le tudtuk belőle választani a WC-t. Az előszobában szintén elfér egy hatalmas gardrób, úgyhogy pakolófelületből nincs hiány. Bejárati ajtónak üvegeset választottunk, felé pedig egy felülvilágítót tettünk, hogy onnan is minél több fény jöjjön be a lakásba.

Összességében úgy vélem, hogy kihoztuk a lakásból a legtöbbet, egy nagyon jó kis otthont sikerült varázsolnunk belőle.”

SÉTÁLD KÖRBE A LAKÁST!

Galéria / 19 kép

Megnézem a galériát

Vasziljevics Erika, My Craft 2016 Kft

Ne maradj le a My Craft 2016 Kft. másik csodamunkájáról sem:


Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.