Nyaralás előtti teendők a házzal – Ezeket mindenképp végezd el utazás előtt

Nyaralás előtti teendők a házzal – Ezeket mindenképp végezd el utazás előtt

Nyaralni indultok? Akkor az alábbi teendőkről ne feledkezz meg a biztonság érdekében!

Ötletládához ad!

A házat minden nyaralás előtt „fel kell készíteni” arra, hogy magára hagyjuk egy időre. Nem csak a növények életben tartása és a rend fenntartása miatt fontos ez, de néhány óvintézkedéssel a betolakodókat is megállíthatjuk. Íme, a nyaralás előtti teendők listája:

1. Biztonság

Fő a biztonság! Tehát legyen prioritás a zárak ellenőrzése és az óvintézkedések megtétele. A legjobb, ha a szomszédot – már ha megbízható – megkérjük, hogy figyeljen otthonunkra távollétünk során. Élesítsük a riasztórendszert, és ne húzzuk le teljesen a redőnyöket, hiszen az árulkodna arról, hogy nem vagyunk otthon. Indulás előtt győződjünk meg arról, hogy minden ajtót és ablakot bezártunk-e. A nyaralási képeket pedig csak azután posztoljuk a közösségi oldalakon, ha hazaértünk.

2. Hűtő rendbetétele

Nyaralás előtt szabaduljunk meg minden ételmaradéktól és romlandó dologtól, ami bebüdösödhet a hűtőbe. Érdemes a hűtőt kitakarítani és takarítás után csak a nem romlandó termékeket visszatenni.

3. Kukák kiürítése

A szemét is bebüdösödhet vagy bepenészedhet a távollétünk alatt. Indulás előtt ürítsük és takarítsuk is ki a kukát, hogy ne kellemetlen szag fogadjon bennünket hazaérkezéskor.

4. Takarítás

Semmi sem rontja el annyira az amúgy is nehéz hazatérést, mint a koszos tányérok és száraz ruhakupacok látványa. Nem kell nagytakarítást végezned indulás előtt, de az alapvető teendőket mindenképp tudd le, hogy ne lombozzon le otthonod látványa a pihentető nyaralás után.

5. Áramtalanítás

Bár napjainkban már viszonylag megbízható háztartási gépek és készülékek vannak, nem árt, ha kihúzzuk őket a konnektorból. Már csak azért is, mert nyáron sok a vihar, a villámcsapások pedig veszélyt jelenthetnek áram alatt lévő készülékeinkre.

6. Növények megöntözése

A növények gondozására megkérhetünk egy családtagot vagy egy szomszédot, de amennyiben ez nem lehetséges, indulás előtt bőségesen öntözzük meg a cserepeseket. A szakértők szerint megelőzhetjük a kiszáradásukat azzal, ha egy kupacba tesszük őket, mert így mikroklímának köszönhetően a növények földje tovább megőrzi a nedvességtartalmat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stílus Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.

Tipp Szobanövények a penészedés ellen – Így védd meg otthonod a penésztől!

A lakásban a penész legtöbbször télen jelenik meg, amikor nem szellőztetünk sokat, így a párás, meleg levegő nagyon jó táptalajt biztosít számára. Azonban a nyári párás melegben is előjöhet a gombásodás, ami ellen mindenképp tenni kell. Itt jöhetnek szóba a szobanövények a penészedés ellen.

Otthon Feketén-fehéren – Egy lakás Pécs belvárosában lenyűgöző részletekkel

Pécs belvárosában, egy csendes utcában áll egy régi ház, lenyűgöző részletekkel. Itt talált új otthonra és tágas munkatérre Borsos Ágnes építész, aki a polgári értékeket tisztelő, a régit megőrző, mégis ízig-vérig praktikus és modern lakást álmodott.

Tipp Drága tisztítószerek helyett: így varázsold tisztává a kerti bútorokat

A kerti bútorok tisztítása igencsak nagy kihívás elé állít minket, hiszen sok esetben rengeteg kosztól kell megszabadítanunk a székeket, a nyugágyat és az asztalt. Jó hír azonban, hogy ehhez semmi szükség drága vegyszerekre, ugyanis a környezetkímélőbb anyagok is tökéletes választásnak bizonyulnak.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin