Nyaralás előtti teendők a házzal – Ezeket mindenképp végezd el utazás előtt

Nyaralás előtti teendők a házzal – Ezeket mindenképp végezd el utazás előtt

Nyaralni indultok? Akkor az alábbi teendőkről ne feledkezz meg a biztonság érdekében!

Ötletládához ad!

A házat minden nyaralás előtt „fel kell készíteni” arra, hogy magára hagyjuk egy időre. Nem csak a növények életben tartása és a rend fenntartása miatt fontos ez, de néhány óvintézkedéssel a betolakodókat is megállíthatjuk. Íme, a nyaralás előtti teendők listája:

1. Biztonság

Fő a biztonság! Tehát legyen prioritás a zárak ellenőrzése és az óvintézkedések megtétele. A legjobb, ha a szomszédot – már ha megbízható – megkérjük, hogy figyeljen otthonunkra távollétünk során. Élesítsük a riasztórendszert, és ne húzzuk le teljesen a redőnyöket, hiszen az árulkodna arról, hogy nem vagyunk otthon. Indulás előtt győződjünk meg arról, hogy minden ajtót és ablakot bezártunk-e. A nyaralási képeket pedig csak azután posztoljuk a közösségi oldalakon, ha hazaértünk.

2. Hűtő rendbetétele

Nyaralás előtt szabaduljunk meg minden ételmaradéktól és romlandó dologtól, ami bebüdösödhet a hűtőbe. Érdemes a hűtőt kitakarítani és takarítás után csak a nem romlandó termékeket visszatenni.

3. Kukák kiürítése

A szemét is bebüdösödhet vagy bepenészedhet a távollétünk alatt. Indulás előtt ürítsük és takarítsuk is ki a kukát, hogy ne kellemetlen szag fogadjon bennünket hazaérkezéskor.

4. Takarítás

Semmi sem rontja el annyira az amúgy is nehéz hazatérést, mint a koszos tányérok és száraz ruhakupacok látványa. Nem kell nagytakarítást végezned indulás előtt, de az alapvető teendőket mindenképp tudd le, hogy ne lombozzon le otthonod látványa a pihentető nyaralás után.

5. Áramtalanítás

Bár napjainkban már viszonylag megbízható háztartási gépek és készülékek vannak, nem árt, ha kihúzzuk őket a konnektorból. Már csak azért is, mert nyáron sok a vihar, a villámcsapások pedig veszélyt jelenthetnek áram alatt lévő készülékeinkre.

6. Növények megöntözése

A növények gondozására megkérhetünk egy családtagot vagy egy szomszédot, de amennyiben ez nem lehetséges, indulás előtt bőségesen öntözzük meg a cserepeseket. A szakértők szerint megelőzhetjük a kiszáradásukat azzal, ha egy kupacba tesszük őket, mert így mikroklímának köszönhetően a növények földje tovább megőrzi a nedvességtartalmat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin