Mosókonyha kialakításán gondolkozol? 6 eset, amikor NEM éri meg rászánnod a helyet és a pénzt

Mosókonyha kialakításán gondolkozol? 6 eset, amikor NEM éri meg rászánnod a helyet és a pénzt

Egyre többen döntenek a mosókonyha kialakítása mellett, mert számos előnye van. Például a mosó- és szárítógép nem foglalja a helyet a fürdőszobában, vagy egy helyen tárolhatjuk az összes takarítóeszközt és tisztítószert. Néhány esetben azonban kifejezetten nem éri meg a kialakítása. Mutatjuk is, mikor érdemes elengedni a mosókonyha gondolatát:

Ötletládához ad!

1. Sok hely van a fürdőszobában

Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek nagy fürdőszoba adatott meg, akkor mosókonyha kialakításával sem kell bajlódnod. Ha a fürdőszoba kellően nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen benne a mosó- és szárítógép is, akkor miért kellene egy külön helyiséget csak erre szentelni? 

2. Csak egy mosógéped van

Egy külön helyiséget szinte értelmetlen fenntartani csupán egy darab mosógépnek. Ezt próbáljuk meg elhelyezni a fürdőben vagy a konyhában, az üres szobát pedig alakítsuk át dolgozószobává vagy más, hasznosabb helyiségnek.

3. Sok beépített szekrényed van

Ha otthonodban sok a beépített szekrény, akkor rengeteg lehetőség közül válogathatsz a tisztítószerek és takarítóeszközök tárolására. A takarításkor használt dolgokat nem kötelező egy helyen tárolni, nyugodtan szórjuk őket szét a lakás különböző pontjain.

4. Nem mosol sokat

Ha egyedül vagy csak a pároddal élsz, akkor a szennyes ruhák mennyisége egyáltalán nem lehet vészes. Kis mennyiségű szennyesnek nem nehéz helyet találni, ezért talán felesleges egy üres szoba mosókonyhává alakítása. Nem így a nagy családoknál, ahol igazi logisztika még külön mosókonyhával is a szennyest kordában tartani.

5. Egy túl nagy szoba beáldozása

A nagy, tágas, világos szobákat nem éri meg mosókonyhává alakítani, hiszen túl jó adottságúak ahhoz, hogy csak mossunk bennük. Gondold át, nincs-e valami hasznosabb felhasználási módja az üres szobának, és csak akkor legyen mosószoba, ha más tényleg nem jöhet szóba. 

6. Sajnálod rá a helyet

Attól, hogy most szinte mindenki mosókonyhát alakít ki otthonába, nem azt jelenti, hogy neked is így kell tenned. Ha nem szívesen fordítanál erre pénzt, illetve nem szeretnél a házimunkákra egy egész szobát “pazarolni”, akkor semmiképp se erőltesd a mosókonyhát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin