Mosókonyha kialakításán gondolkozol? 6 eset, amikor NEM éri meg rászánnod a helyet és a pénzt

Mosókonyha kialakításán gondolkozol? 6 eset, amikor NEM éri meg rászánnod a helyet és a pénzt

Egyre többen döntenek a mosókonyha kialakítása mellett, mert számos előnye van. Például a mosó- és szárítógép nem foglalja a helyet a fürdőszobában, vagy egy helyen tárolhatjuk az összes takarítóeszközt és tisztítószert. Néhány esetben azonban kifejezetten nem éri meg a kialakítása. Mutatjuk is, mikor érdemes elengedni a mosókonyha gondolatát:

Ötletládához ad!

1. Sok hely van a fürdőszobában

Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek nagy fürdőszoba adatott meg, akkor mosókonyha kialakításával sem kell bajlódnod. Ha a fürdőszoba kellően nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen benne a mosó- és szárítógép is, akkor miért kellene egy külön helyiséget csak erre szentelni? 

2. Csak egy mosógéped van

Egy külön helyiséget szinte értelmetlen fenntartani csupán egy darab mosógépnek. Ezt próbáljuk meg elhelyezni a fürdőben vagy a konyhában, az üres szobát pedig alakítsuk át dolgozószobává vagy más, hasznosabb helyiségnek.

3. Sok beépített szekrényed van

Ha otthonodban sok a beépített szekrény, akkor rengeteg lehetőség közül válogathatsz a tisztítószerek és takarítóeszközök tárolására. A takarításkor használt dolgokat nem kötelező egy helyen tárolni, nyugodtan szórjuk őket szét a lakás különböző pontjain.

4. Nem mosol sokat

Ha egyedül vagy csak a pároddal élsz, akkor a szennyes ruhák mennyisége egyáltalán nem lehet vészes. Kis mennyiségű szennyesnek nem nehéz helyet találni, ezért talán felesleges egy üres szoba mosókonyhává alakítása. Nem így a nagy családoknál, ahol igazi logisztika még külön mosókonyhával is a szennyest kordában tartani.

5. Egy túl nagy szoba beáldozása

A nagy, tágas, világos szobákat nem éri meg mosókonyhává alakítani, hiszen túl jó adottságúak ahhoz, hogy csak mossunk bennük. Gondold át, nincs-e valami hasznosabb felhasználási módja az üres szobának, és csak akkor legyen mosószoba, ha más tényleg nem jöhet szóba. 

6. Sajnálod rá a helyet

Attól, hogy most szinte mindenki mosókonyhát alakít ki otthonába, nem azt jelenti, hogy neked is így kell tenned. Ha nem szívesen fordítanál erre pénzt, illetve nem szeretnél a házimunkákra egy egész szobát “pazarolni”, akkor semmiképp se erőltesd a mosókonyhát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin