Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?

Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?

A klasszikus felfogás szerint a gyereknek a szobájában, az íróasztal mellett kell tanulnia. Ez a hozzáállás már idejétmúlt, leginkább azért, mert minden gyerek egyedi, így más tanulási módszer válik be nála. Akkor hol tanuljon a kicsi?

Ötletládához ad!

Hol tanuljon a gyerek?

  • A saját szobájában

A gyerekeknek mindenképp muszáj kialakítani egy saját tanuló sarkot, ahová visszavonulhatnak leckét írni. Van, aki jobban szeret egyedül elvonulni és megküzdeni a leckével, és a kész házit megmutatni. Más tészta, ha a gyerkőc nem tanul felügyelet nélkül, vagy éppen a közös szoba miatt a testvére nem hagyja leckét írni. Ilyenkor el kell engedni a hagyományos álláspontot, és alternatív megoldást keresni a lakás másik pontján.

  • A konyhában

A konyha is tökéletes helyszín lehet a tanulásra, ha a gyerek nem szeret vagy nem tud egyedül tanulni. A konyhaasztalnál kényelmes tanulós részt lehet kialakítani, csupán egy hordozható kislámpára és esetleg egy kényelmes párnára van szükség. Ha a közös szobában túl hangos a testvár, és a nappali nyüzsgése sem alkalmas a leckeírásra, akkor a konyha lesz a tökéletes választás.

Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?
Forrás: Getty
  • A nappaliban

Vannak gyerekek, akik kifejezetten nem tudnak egyedül, a csöndes szobájukban tanulni. Sőt, rendszeresen szükségük van a szülő megerősítésére. Ám a nappali csak „végső eset” legyen, hiszen túlságosan forgalmas lehet ahhoz, hogy ténylegesen elmélyüljenek a gyerekek a tanulnivalóban. A nappali inkább a kikérdezés és ellenőrzés helyszíne legyen, amikor már nem kell annyira koncentrálni.

  • A dolgozószobában

A gyerekek a felnőttek viselkedési mintáit követve alakítják ki saját rutinjukat. A szülők másolása fontos része a fejlődésüknek, ezért biztosan szívesen „dolgoznának” anyával vagy apával. Ha van otthon dolgozószobád vagy dolgozósarkod, alakíts ki egy kis részt, amit leckeírásra használhat a gyerek. A közös munka motiválóan hat a tanulásra, és ha elakad, könnyedén tud tőled segítséget kérni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin