Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?

Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?

A klasszikus felfogás szerint a gyereknek a szobájában, az íróasztal mellett kell tanulnia. Ez a hozzáállás már idejétmúlt, leginkább azért, mert minden gyerek egyedi, így más tanulási módszer válik be nála. Akkor hol tanuljon a kicsi?

Ötletládához ad!

Hol tanuljon a gyerek?

  • A saját szobájában

A gyerekeknek mindenképp muszáj kialakítani egy saját tanuló sarkot, ahová visszavonulhatnak leckét írni. Van, aki jobban szeret egyedül elvonulni és megküzdeni a leckével, és a kész házit megmutatni. Más tészta, ha a gyerkőc nem tanul felügyelet nélkül, vagy éppen a közös szoba miatt a testvére nem hagyja leckét írni. Ilyenkor el kell engedni a hagyományos álláspontot, és alternatív megoldást keresni a lakás másik pontján.

  • A konyhában

A konyha is tökéletes helyszín lehet a tanulásra, ha a gyerek nem szeret vagy nem tud egyedül tanulni. A konyhaasztalnál kényelmes tanulós részt lehet kialakítani, csupán egy hordozható kislámpára és esetleg egy kényelmes párnára van szükség. Ha a közös szobában túl hangos a testvár, és a nappali nyüzsgése sem alkalmas a leckeírásra, akkor a konyha lesz a tökéletes választás.

Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?
Forrás: Getty
  • A nappaliban

Vannak gyerekek, akik kifejezetten nem tudnak egyedül, a csöndes szobájukban tanulni. Sőt, rendszeresen szükségük van a szülő megerősítésére. Ám a nappali csak „végső eset” legyen, hiszen túlságosan forgalmas lehet ahhoz, hogy ténylegesen elmélyüljenek a gyerekek a tanulnivalóban. A nappali inkább a kikérdezés és ellenőrzés helyszíne legyen, amikor már nem kell annyira koncentrálni.

  • A dolgozószobában

A gyerekek a felnőttek viselkedési mintáit követve alakítják ki saját rutinjukat. A szülők másolása fontos része a fejlődésüknek, ezért biztosan szívesen „dolgoznának” anyával vagy apával. Ha van otthon dolgozószobád vagy dolgozósarkod, alakíts ki egy kis részt, amit leckeírásra használhat a gyerek. A közös munka motiválóan hat a tanulásra, és ha elakad, könnyedén tud tőled segítséget kérni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Júniusi teendők a kertben

Nyáron igazán élvezet kint dolgozni a kertben, főleg júniusban, hiszen ekkor már szép színesek a virágágyások, a veteményesben pedig már begyűjtheted az első friss és ropogós, vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket. De persze feladat is van bőven, hogy a kert jól bírja a hőséget, és nyár végén is szép és egészséges legyen. Segítségképp ezeket szedtük most össze csoportosítva.

Felújítás Szőlőhegyek ölelésében – Egy présházból lett otthon Zsámbék szomszédságában

Ezúttal egy völgybe utazunk, hogy egy régi présházat járjunk be, amiből alapos tervezéssel, nagy adag jóízléssel, valódi hozzáértéssel és kellő alapossággal valódi otthon lett.

Kert Ismerd fel a gazt! Ezek a leggyakrabban előforduló kerti gyomnövények

A hatásos gyomirtáshoz elengedhetetlen, hogy tisztában legyél, pontosan mivel is állsz szemben. Összeszedtük a leggyakoribb gyomnövényeket, amelyekkel már biztosan találkoztál, de lehet, hogy nem vagy tisztában a nevükkel.

Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin