Forrás: Getty

Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?

Hol tanuljon a gyerek?

  • A saját szobájában

A gyerekeknek mindenképp muszáj kialakítani egy saját tanuló sarkot, ahová visszavonulhatnak leckét írni. Van, aki jobban szeret egyedül elvonulni és megküzdeni a leckével, és a kész házit megmutatni. Más tészta, ha a gyerkőc nem tanul felügyelet nélkül, vagy éppen a közös szoba miatt a testvére nem hagyja leckét írni. Ilyenkor el kell engedni a hagyományos álláspontot, és alternatív megoldást keresni a lakás másik pontján.

  • A konyhában

A konyha is tökéletes helyszín lehet a tanulásra, ha a gyerek nem szeret vagy nem tud egyedül tanulni. A konyhaasztalnál kényelmes tanulós részt lehet kialakítani, csupán egy hordozható kislámpára és esetleg egy kényelmes párnára van szükség. Ha a közös szobában túl hangos a testvár, és a nappali nyüzsgése sem alkalmas a leckeírásra, akkor a konyha lesz a tökéletes választás.

Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?
Forrás: Getty
  • A nappaliban

Vannak gyerekek, akik kifejezetten nem tudnak egyedül, a csöndes szobájukban tanulni. Sőt, rendszeresen szükségük van a szülő megerősítésére. Ám a nappali csak „végső eset” legyen, hiszen túlságosan forgalmas lehet ahhoz, hogy ténylegesen elmélyüljenek a gyerekek a tanulnivalóban. A nappali inkább a kikérdezés és ellenőrzés helyszíne legyen, amikor már nem kell annyira koncentrálni.

  • A dolgozószobában

A gyerekek a felnőttek viselkedési mintáit követve alakítják ki saját rutinjukat. A szülők másolása fontos része a fejlődésüknek, ezért biztosan szívesen „dolgoznának” anyával vagy apával. Ha van otthon dolgozószobád vagy dolgozósarkod, alakíts ki egy kis részt, amit leckeírásra használhat a gyerek. A közös munka motiválóan hat a tanulásra, és ha elakad, könnyedén tud tőled segítséget kérni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.