Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?

Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?

A klasszikus felfogás szerint a gyereknek a szobájában, az íróasztal mellett kell tanulnia. Ez a hozzáállás már idejétmúlt, leginkább azért, mert minden gyerek egyedi, így más tanulási módszer válik be nála. Akkor hol tanuljon a kicsi?

Ötletládához ad!

Hol tanuljon a gyerek?

  • A saját szobájában

A gyerekeknek mindenképp muszáj kialakítani egy saját tanuló sarkot, ahová visszavonulhatnak leckét írni. Van, aki jobban szeret egyedül elvonulni és megküzdeni a leckével, és a kész házit megmutatni. Más tészta, ha a gyerkőc nem tanul felügyelet nélkül, vagy éppen a közös szoba miatt a testvére nem hagyja leckét írni. Ilyenkor el kell engedni a hagyományos álláspontot, és alternatív megoldást keresni a lakás másik pontján.

  • A konyhában

A konyha is tökéletes helyszín lehet a tanulásra, ha a gyerek nem szeret vagy nem tud egyedül tanulni. A konyhaasztalnál kényelmes tanulós részt lehet kialakítani, csupán egy hordozható kislámpára és esetleg egy kényelmes párnára van szükség. Ha a közös szobában túl hangos a testvár, és a nappali nyüzsgése sem alkalmas a leckeírásra, akkor a konyha lesz a tökéletes választás.

Mindjárt becsengetnek 4. – Hol tanuljon a gyerek?
Forrás: Getty
  • A nappaliban

Vannak gyerekek, akik kifejezetten nem tudnak egyedül, a csöndes szobájukban tanulni. Sőt, rendszeresen szükségük van a szülő megerősítésére. Ám a nappali csak „végső eset” legyen, hiszen túlságosan forgalmas lehet ahhoz, hogy ténylegesen elmélyüljenek a gyerekek a tanulnivalóban. A nappali inkább a kikérdezés és ellenőrzés helyszíne legyen, amikor már nem kell annyira koncentrálni.

  • A dolgozószobában

A gyerekek a felnőttek viselkedési mintáit követve alakítják ki saját rutinjukat. A szülők másolása fontos része a fejlődésüknek, ezért biztosan szívesen „dolgoznának” anyával vagy apával. Ha van otthon dolgozószobád vagy dolgozósarkod, alakíts ki egy kis részt, amit leckeírásra használhat a gyerek. A közös munka motiválóan hat a tanulásra, és ha elakad, könnyedén tud tőled segítséget kérni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin