Kis nappali ötletek: a lehetőségek száma végtelen

Kis nappali ötletek: a lehetőségek száma végtelen

A régi építésű házakban és lakásokban gyakori probléma, hogy apró hely jut a nappalinak. Kétségkívül nem egyszerű felállás, viszont a következő kis nappali ötletek segítségével Te is kihozhatod a legtöbbet otthonodból.

Ötletládához ad!

Kis nappali ötletek olcsón

Ha gyorsan kellene valamit javítanod a nappalidon, akkor a drága és hosszadalmas munkálatok kiesnek a lehetőségek közül, így mindenképp olcsóbb megoldás után kell nézned. A kisméretű nappaliknál a legégetőbb probléma a kevés tárolóhely szokott lenni, amire szerencsére van olcsó megoldás. A legnépszerűbb lakberendezési boltok számtalan lebegőpolcot kínálnak, aminek a rögzítéséhez csak pár csavar és egy fúrógép szükséges. Ezeket a polcokat aztán fúrd fel a falra, és helyezd ide az összes olyan holmid, ami kicsit is mutatós. Az ezek által felszabadított helyre mehet aztán minden, amit el szeretnél dugni a szemek elől.

A kevesebb néha több

A nappalik fontos kelléke szokott lenni a központihelyen lévő, méretes dohányzóasztal, amit utána nagyon sok dologra lehet használni.Egy kis nappaliban sem kell feltétlenül megválnod tőle, csak sokkal kisebbdarabot beszerezni, de végső esetben még a dohányzóasztal teljes kiebrudalásasem ördögtől való gondolat. A kevesebb bútor ugyanis nagyobb teret ad ahelyiségben, így az érzet is jobb, ami a kis nappali ötletek legfontosabbcélja.

Kis nappali ötletek: a lehetőségek száma végtelen
Forrás: Getty

Minek TV, ha vehetsz projektortis?

Ha te is a többséghez tartozol, akkor számodra is anappali az a hely, ahol egy fárasztó nap végén le tudsz kicsit pihenni,miközben megnézel egy jó filmet, vagy néhány részt a kedvenc sorozatodból.Ezekhez viszonyt mind szükséges egy méretes TV készülékre, ami aztán járulékos„költségekkel” is jár, hiszen kell hozzá minimum egy szekrényelem. Ezt ki tudodváltani egy üres fallal, vagy egy hordozható vászonnal, illetve egyprojektorral.

Kis nappali ötletek: a lehetőségek száma végtelen
Forrás: Getty

Függőleges térkihasználás

Biztosan hallottad már a kifejezést, hogy ki kell használni a vertikális teret. Ez azt jelenti, hogy ha a szoba már elfogyott széltében és hosszában, akkor már csak egy irányba tudsz terjeszkedni: felfelé. Használd ki az összes bútor tetejét, rakj a magasba polcokat, az arra alkalmas növényeket pedig fel tudod akasztani kampókra a plafonra. A lényeg, hogy minél több van feletted, annál kisebb a kupi melletted.

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása és vásárlása esetén válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin