Forrás: Getty

Három, kettő, egy, beköltözés! – 6 tipp, hogy otthonos&praktikus legyen a kollégiumi szoba

1. Használjuk ki az ágy alját

A legtöbb kollégiumi ágynak üres az alja, ami több lehetőséget rejt magában. Érdemes beszerezned ide egy direkt ágy alatti tárolót is, amiben szinte bármi helyet kaphat – akár ruha, smink, könyvek vagy egyéb kiegészítők is.

2. Anyagok és textíliák

Az igazi otthonos érzetet a puha anyagok és textíliák segítenek megteremteni. Ne feledkezz meg tehát egy puha, meleg szőnyegről, dekoratív függönyökről, díszpárnákról és a komfortos ágyneműről sem. Ezek apróságnak tűnhetnek, de rengeteget pluszt adnak a szobának – ahogy hiányuk is erősen érződik.

Három, kettő, egy, beköltözés! – 6 tipp, hogy otthonos&praktikus legyen a kollégiumi szoba
Forrás: Getty

3. Jól megválasztott színskála

A kedvenc színünk sokat segíthet abban, hogy otthonosan érezzük magunkat a kollégiumban is, ám okosabb döntés világos színeket választani, ha kicsi a szobánk. A fehér, a bézs vagy a világosszürke tágasabbá varázsolja a szobát.

4. Kevés helyet foglaló dekoráció

A kollégiumi szobák híresek arról, hogy nagyon picik, a legszükségesebb dolgoknak is alig van helye, nemhogy a dekorációnak. Emiatt olyan díszeket kell beszereznünk, melyek nem foglalnak sok helyet. Ilyen például egy égősor vagy néhány fali kép.

Három, kettő, egy, beköltözés! – 6 tipp, hogy otthonos&praktikus legyen a kollégiumi szoba
Forrás: Getty

5. Kettő az egyben bútorok

Gondolkozzunk kreatívan, és egyetlen bútordarabból hozzunk ki minél többet. Például egy komód tökéletes a ruhák tárolására, a tetején pedig jó helye lehet egy tévének vagy a könyveknek.

6. Priorizáljunk

Az elrendezés kialakításakor priorizáljunk. Például ha tanulni csak a szobában tudunk, akkor az íróasztal és a tanulósarok kialakítására szánjunk nagyobb helyet, ám ha szívesebben tanulunk a könyvtárban, tornázni viszont csak otthon szeretünk, akkor hagyjunk nagyobb helyet üresen a szobában.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.