Forrás: Getty

Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

Fiús szoba színek kicsiknek

  • Sárga

A sárga festés például nagyon vidám hangulatot képes kölcsönözni a szobának, így a kicsik biztosan szívesen töltik majd ott az idejüket. Nehezebb összekenni, mint mondjuk a fehér falakat, így ha épp járni tanul a kicsi, akkor sem lesz mindenhol ujjlenyomatokkal tele a fal.

  • Babakék

Ha a fiús szoba színek között mégis inkább a kékes vonalon szeretnél maradni, akkor jó partner hozzá a babakék szín. Egyáltalán nem olyan tolakodó, mint az erősebb kék színek, így bizonyos szinten nyugtató hatást is képes kiváltani, ráadásul nagyon szépen be lehet rendezni, mivel a legtöbb szín illik hozzá.

  • Fehér

A fehér szoba előnye, hogy bármilyen faldekoráció jól mutat rajta, és gyönyörű, minimalista berendezést lehet mellé kialakítani. A fehér falak szép kontrasztot adnak a sötét bútoroknak, ezért egyszerűen lehet trendi végeredményt kapni.

  • Bézs

A minimalista babaszoba nemcsak fehér falakkal, hanem bézs színben is jól mutat, ami eggyel kevésbé érzékeny, mint a fehér. Ez az árnyalat is jól mutat fa berendezésekkel.

Fiús szoba színek nagyoknak

  • Ferrari piros

A nagyoknak már jobban behatároltak az érdeklődési körei, így színt választani is könnyebb számukra. A Ferrari piros például egy autórajongó szobájába jó megoldás lehet, ráadásul sok focicsapat színe is piros, így akár két legyet is üthetsz egy csapásra.

  • Tengerészkék

A tengerészkék egy viszonylag újonnan felkapott szín a lakberendezésben, így modern hatást lehet vele elérni. Erős szín, így leginkább semleges tónusú bútorokkal és kiegészítőkkel lehet jól kombinálni.

  • Halványszürke

Ha modern dizájnról van szó, akkor mindenképp számításba kell venned a szürkés árnyalatokat. A halványszürke festés modern és letisztult hatást eredményez, ráadásul fekete-fehér alapszínű tapétákkal nagyon jól lehet keverni. Egy ilyen monokróm szoba akár a kiköltözésig megállja a helyét.

  • Zöld

A zöld szín nem mindenki kedvence, de nem is mindegy, hogy milyen árnyalatú zöldet használsz festés során. Itt ne a zöldalma világos színére gondolj, sokkal inkább a sötét és mély árnyalatok jöhetnek szóba egy fiúszobában, amit aztán például természetes színekkel – például barnával – nagyon jól tudsz dekorálni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.