Forrás: Getty

Ezzel a csodatrükkel tudod a sütőrácsot tisztává varázsolni

Ha a zsír és a kosz egyszer ráégett a sütőrácsra, akkor annak megtisztítása igazi türelemjáték. Azonban a jövőben nem kell megijedned, ha ismét elérkezik az ideje ennek a munkának, hiszen egy olyan trükköt mutatunk hozzá, amit egy bloggernek, Tanyának köszönhet a világ. Saját magát „Queen of Hacks”-nek nevezi, amivel egyet kell értenünk. Következzen a szuper trükk!

Így működik

A sütőrács tisztításához egy jégkockát kell használnod, amit vízből és némi mosogatószerből készíts el. Ezt a keveréket töltsd bele egy jégkockaformába, várd meg míg megfagy, majd jöhet a csoda. A jégkockákat mindössze végig kell simítanod a sütőrácson. Mivel a jég elkezd olvadni, könnyedén hozzáférsz minden egyes rácshoz, így azok minden oldalról teljesen tiszták lesznek. A legvégén már csak le kell öblítened a mosogatószert és vele együtt a szennyeződéseket. Egyébként nem csak a sütő- és a grillrácsot, hanem a hagyományos tepsiket is meg tudod tisztítani ezzel a módszerrel.

Nézd meg, hogy varázsol maga, Tanya:

Tipp!

A tisztítás során viselj gumikesztyűt, így az ujjaid jobban fogják bírni a hideget, és a jégkocka sem fog olyan könnyedén kicsúszni a kezed közül.


Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.