Forrás: Getty

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe, amikor bútort választasz a teraszra

Tartósság

Mivel nem csak egy évre veszünk ilyen jellegű bútorokat, ráadásul a teraszon nincsenek is túlságosan védve, így érdemes tartós darabokat választani. Lehet, hogy a műanyagból készült rattan bútorok jó árban vannak, de nem is olyan tartósak, mint a fából készült társaik. Azonban kellő odafigyeléssel ki tudjuk tolni az olcsóbb darabok élettartamát is.

Tisztíthatóság

A kültéri bútorok sokkal hamarabb lesznek piszkosak, mint beltéri társaik – ebben semmi újdonság nincs. Ezt azonban tudjuk ellensúlyozni, ha olyan alapanyagokat választunk, amiket könnyű tisztítani. A lenből készült huzatok például nagyon tartósak, ráadásul könnyen ki tudunk belőlük szedni mindenféle foltot. A másik járható út, ha gondoskodunk valamilyen takaróról, amit akkor teszünk a bútorra, amikor az épp nincs használatban.

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe, amikor bútort választasz a teraszra
Forrás: Getty

Ne legyen túl nehéz

Ha jönne egy kósza nyári zápor vagy egy több napon át tartó esős időszak, problémát jelenthet, ha a bútorokat nem tudjuk könnyen fedett helyre mozgatni. Éppen ezért érdemes olyan darabokat választani, amik viszonylag könnyű anyagból vannak, így bármikor el lehet őket mozdítani, ha szükséges.

Passzoljon a környezethez

Mivel nem a lakás belső részébe vásárlunk, így kicsit szabadjára tudjuk engedni a fantáziánkat, sokkal szabadabban választhatunk bútort. A teraszon nagyon jól mutatnak a viszonylag színes, bohókás darabok, vagy esetleg a kicsit régiesebb hangulatot megidéző bohém darabok. A lényeg az, hogy jól érezzük rajtuk/bennük ülve magunkat, és kicsit különüljön el a stílusuk a benti bútorokétól.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.