Forrás: Getty

Ez a 4 dolog MINDIG legyen kéznél otthon

Ecet

Az ecet szuper alternatívája a vegyszereknek. Rengeteg felületet tisztává varázsolhatsz vele: csempét, csaptelepeket vagy akár a kerámiai főzőlapot is. Van azonban kivétel: a természetes kövekből készült felületeket és a szilikonos fugákat ne kezeld vele!

Szódabikarbóna

Nincs még egy olyan csodaszer, ami annyira sokoldalúan használható lenne, mint a szódabikarbóna. Legyen szó egy makacs folt vagy a kellemetlen szagok eltüntetéséről, a szódabikarbóna sosem hagy cserben! Sőt, még megfázás esetén is segít: ha például fáj a torkod vagy gyulladáscsökkentőre van szükséged, gargarizálj szódabikarbónás vízzel.

Hagyma

Tudtad, hogy a hagyma teljesen eltünteti a foltokat az üvegasztalról? Ehhez egy fél hagymával dörzsöld át az érintett területet, majd töröld le. Ezen kívül akkor is jó hasznát veszed, ha fáj a füled, a torkod vagy a fogad, ugyanis gyógyító hatása van, továbbá csökkenti a duzzanatot.

Sütőpor

A hideg időben nagyon gyorsan összeszedhetsz különféle betegségeket, akár hólyaghurutot is. Annak érdekében, hogy minél előbb kilábalj belőle, használd ki a sütőpor erejét. A benne található szódabikarbónának köszönhetően bázikussá válik a vizeleted, továbbá az égető érzés is enyhül. Ehhez naponta kétszer (maximum 3 napon keresztül) igyál meg egy pohár vizet, amibe előtte elkeversz egy késhegynyi sütőport.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.