Épített medence előkészítése a nyárra

Épített medence előkészítése a nyárra

A nyári hőségben nincs is jobb, mint a medencébe csobbanni egy hosszú nap után. Azonban ennek a kiváltságnak ára van, ugyanis elő kell készítenünk a medencét a nyári szezonra. Idén nem szeretnéd szakemberek segítségét kérni? Segítünk, hogy te is profivá válj.

Ötletládához ad!

Mire lesz szükséged?

  • Medenceporszívó
  • Kefe
  • Seprű
  • Szemetes zsák
  • Csempetisztító vagy szódabikarbóna
  • Magasnyomású tisztító vagy slag

Így készítsd elő az épített medencét a nyárra:

1. Tisztítsd meg a medencetakarót

A medence takaróján rengeteg minden gyűlik össze a tél során. Első lépésben ezektől kell megszabadulnunk. A takaró anyagától függően használhatunk hozzá univerzális tisztítószereket. A legegyszerűbb megoldás, ha a sok lerakódást egyszerűen csak beleseperjük egy kukászsákba, majd slaggal vagy magasnyomású tisztítóval lemossuk az egészet.

2. Távolítsd el a medencetakarót

Semmiképpen sem egy emberes mutatvány, pláne nem nagyobb méretű épített medencéknél. Emeljük le a takarót a medence mellé, és fejezzük be a tisztítását, ha korábban nem értük volna el minden szegletét.

3. Vizsgáld meg a medencét

Alaposan nézzük át a medencét, hogy a sérüléseket, lehullott csempedarabokat szükség esetén pótolni tudjuk. Szerezzük be az ehhez szükséged alapanyagokat. Végül ellenőrizzük, hogy megvan-e az összes szűrő, dugó és izzó.

4. Javító munkálatok

Szükség esetén pótoljuk a lepotyogott csempedarabokat vagy fessük át a fugát. A kellékeket is ellenőrizzük.

5. Kellékek beszerelése

Könnyebb lesz a medencét a kellékekkel együtt letisztítani. Szereljük fel a létrát, csúszdát vagy bármilyen más kiegészítőt.

6. Medence söprése/porszívózása

Még a legjobb medencetakaróknál is megesik, hogy kosz, termés vagy bármilyen szennyeződés hullik a medencébe. Ezeket – csakúgy, mint a takarónál – egy seprűvel takarítsuk össze. Ha hagytunk vizet a medencébe télre, akkor medenceporszívó segítségével tudjuk kitisztítani a medence alját.

Épített medence előkészítése a nyárra
Forrás: Getty

7. Mosás

Most következik a leginkább időigényes lépés, az egész medence lemosása. Ehhez használhatunk slagot és kefét, ám jóval egyszerűbb egy nagynyomású tisztítót kölcsönözni és azzal végigmenni az egész medencén. Csempetisztítóval még látványosabb lesz a végeredmény.

8. Feltöltés

Utolsó lépésben töltsük fel a medencét vízzel. Itt nincs standard mennyiség vagy hőmérséklet, a személyes preferenciánk alapján tegyük ezt, és adagoljuk hozzá a tisztítószereket és fertőtlenítőket is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin