Forrás: Getty

Épített medence előkészítése a nyárra

Mire lesz szükséged?

  • Medenceporszívó
  • Kefe
  • Seprű
  • Szemetes zsák
  • Csempetisztító vagy szódabikarbóna
  • Magasnyomású tisztító vagy slag

Így készítsd elő az épített medencét a nyárra:

1. Tisztítsd meg a medencetakarót

A medence takaróján rengeteg minden gyűlik össze a tél során. Első lépésben ezektől kell megszabadulnunk. A takaró anyagától függően használhatunk hozzá univerzális tisztítószereket. A legegyszerűbb megoldás, ha a sok lerakódást egyszerűen csak beleseperjük egy kukászsákba, majd slaggal vagy magasnyomású tisztítóval lemossuk az egészet.

2. Távolítsd el a medencetakarót

Semmiképpen sem egy emberes mutatvány, pláne nem nagyobb méretű épített medencéknél. Emeljük le a takarót a medence mellé, és fejezzük be a tisztítását, ha korábban nem értük volna el minden szegletét.

3. Vizsgáld meg a medencét

Alaposan nézzük át a medencét, hogy a sérüléseket, lehullott csempedarabokat szükség esetén pótolni tudjuk. Szerezzük be az ehhez szükséged alapanyagokat. Végül ellenőrizzük, hogy megvan-e az összes szűrő, dugó és izzó.

4. Javító munkálatok

Szükség esetén pótoljuk a lepotyogott csempedarabokat vagy fessük át a fugát. A kellékeket is ellenőrizzük.

5. Kellékek beszerelése

Könnyebb lesz a medencét a kellékekkel együtt letisztítani. Szereljük fel a létrát, csúszdát vagy bármilyen más kiegészítőt.

6. Medence söprése/porszívózása

Még a legjobb medencetakaróknál is megesik, hogy kosz, termés vagy bármilyen szennyeződés hullik a medencébe. Ezeket – csakúgy, mint a takarónál – egy seprűvel takarítsuk össze. Ha hagytunk vizet a medencébe télre, akkor medenceporszívó segítségével tudjuk kitisztítani a medence alját.

Épített medence előkészítése a nyárra
Forrás: Getty

7. Mosás

Most következik a leginkább időigényes lépés, az egész medence lemosása. Ehhez használhatunk slagot és kefét, ám jóval egyszerűbb egy nagynyomású tisztítót kölcsönözni és azzal végigmenni az egész medencén. Csempetisztítóval még látványosabb lesz a végeredmény.

8. Feltöltés

Utolsó lépésben töltsük fel a medencét vízzel. Itt nincs standard mennyiség vagy hőmérséklet, a személyes preferenciánk alapján tegyük ezt, és adagoljuk hozzá a tisztítószereket és fertőtlenítőket is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.