Épített medence előkészítése a nyárra

Épített medence előkészítése a nyárra

A nyári hőségben nincs is jobb, mint a medencébe csobbanni egy hosszú nap után. Azonban ennek a kiváltságnak ára van, ugyanis elő kell készítenünk a medencét a nyári szezonra. Idén nem szeretnéd szakemberek segítségét kérni? Segítünk, hogy te is profivá válj.

Ötletládához ad!

Mire lesz szükséged?

  • Medenceporszívó
  • Kefe
  • Seprű
  • Szemetes zsák
  • Csempetisztító vagy szódabikarbóna
  • Magasnyomású tisztító vagy slag

Így készítsd elő az épített medencét a nyárra:

1. Tisztítsd meg a medencetakarót

A medence takaróján rengeteg minden gyűlik össze a tél során. Első lépésben ezektől kell megszabadulnunk. A takaró anyagától függően használhatunk hozzá univerzális tisztítószereket. A legegyszerűbb megoldás, ha a sok lerakódást egyszerűen csak beleseperjük egy kukászsákba, majd slaggal vagy magasnyomású tisztítóval lemossuk az egészet.

2. Távolítsd el a medencetakarót

Semmiképpen sem egy emberes mutatvány, pláne nem nagyobb méretű épített medencéknél. Emeljük le a takarót a medence mellé, és fejezzük be a tisztítását, ha korábban nem értük volna el minden szegletét.

3. Vizsgáld meg a medencét

Alaposan nézzük át a medencét, hogy a sérüléseket, lehullott csempedarabokat szükség esetén pótolni tudjuk. Szerezzük be az ehhez szükséged alapanyagokat. Végül ellenőrizzük, hogy megvan-e az összes szűrő, dugó és izzó.

4. Javító munkálatok

Szükség esetén pótoljuk a lepotyogott csempedarabokat vagy fessük át a fugát. A kellékeket is ellenőrizzük.

5. Kellékek beszerelése

Könnyebb lesz a medencét a kellékekkel együtt letisztítani. Szereljük fel a létrát, csúszdát vagy bármilyen más kiegészítőt.

6. Medence söprése/porszívózása

Még a legjobb medencetakaróknál is megesik, hogy kosz, termés vagy bármilyen szennyeződés hullik a medencébe. Ezeket – csakúgy, mint a takarónál – egy seprűvel takarítsuk össze. Ha hagytunk vizet a medencébe télre, akkor medenceporszívó segítségével tudjuk kitisztítani a medence alját.

Épített medence előkészítése a nyárra
Forrás: Getty

7. Mosás

Most következik a leginkább időigényes lépés, az egész medence lemosása. Ehhez használhatunk slagot és kefét, ám jóval egyszerűbb egy nagynyomású tisztítót kölcsönözni és azzal végigmenni az egész medencén. Csempetisztítóval még látványosabb lesz a végeredmény.

8. Feltöltés

Utolsó lépésben töltsük fel a medencét vízzel. Itt nincs standard mennyiség vagy hőmérséklet, a személyes preferenciánk alapján tegyük ezt, és adagoljuk hozzá a tisztítószereket és fertőtlenítőket is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Stílus Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Manapság sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy organikus lakberendezés. De mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet hangsúlyba helyezését a lakáson belül. Ezt el tudjuk érni színekkel, anyagokkal, textúrákkal. Ha érdekel, hogy lehet organikusan berendezett a te otthonod is, csak görgess lejjebb.

Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stílus Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.

Tipp Szobanövények a penészedés ellen – Így védd meg otthonod a penésztől!

A lakásban a penész legtöbbször télen jelenik meg, amikor nem szellőztetünk sokat, így a párás, meleg levegő nagyon jó táptalajt biztosít számára. Azonban a nyári párás melegben is előjöhet a gombásodás, ami ellen mindenképp tenni kell. Itt jöhetnek szóba a szobanövények a penészedés ellen.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin