Egybenyitott terek&tökéletes nyugalom – Ebben a felújított kádár-kockában minden megvan, amitől otthon az otthon

Milyen a ház elrendezése?

A ház egy hagyományos 10×10-es kádárkocka, a fele alatt szuterén van, ott kapott helyett a kazánház. Meghagytuk az eredeti elrendezést, mert nagyon tetszett, kényelmesnek találtuk, csak az étkező és a konyha közötti ajtónyílást szélesítettük ki, így egybenyílt a két helyiség.

Egybenyitott terek&tökéletes nyugalom – Ebben a felújított kádár-kockában minden megvan, amitől otthon az otthon

Milyen állapotban volt eredetileg a ház?

A felújítás előtt az eredeti állapotban volt a ház (1974-ben épült), a betonozott aljzaton csak linóleum vagy padlószőnyeg volt, így a régi kőpadlók vagy parketták felszedésével nem kellett foglalkoznunk (nevet). Egyébként szerkezetileg kitűnő a ház, sehol egy repedés és a tető is kiváló állapotú, csak kár, hogy palával van fedve. Idővel, ahogy az anyagiak is engedik, le szeretnénk cserélni a palát és napelemekben is gondolkodunk.

Galéria / 16 kép

Megnézem a galériát

Mit és hogyan újítottatok fel a házban?

Mindent fel kellett újítanunk – így a víz- és szennyvízvezetékeket, az elektromos hálózatot, a falakat gletteltük és festettük, új (műanyag) nyílászárók és (fa) beltéri ajtók kerültek be. A padlók és a csempék szintén újak.

Úgy voltunk vele, hogy ha már végre lehetőségünk nyílik úgy felújítani egy saját házat, hogy közben nem kell benne laknunk, akkor minél alaposabb és körültekintőbb legyen a dolog. Előtte volt már egy nagyobb kádár-kockánk, de abba, más választásunk nem lévén, bele kellett költöznünk egy tisztasági festés után, és úgy kezdtük el a felújítást, hogy benne laktunk. Nem kívánom senkinek, számomra egy rémálom volt helyiségről helyiségre hurcolkodni állandóan, a nagy porról és koszról nem is beszélve.

Ki álmodta meg a lakásbelsőt?

A dizájn kitalálása az én feladatom volt. A párommal mindketten nagyon szeretjük a természetet, szeretünk kirándulni a kutyákkal. Szerettem volna valahogy ezt behozni a lakásba, ezért van mindenhol egy kis zöld vagy levél/virág minta. Továbbá nagyon szeretem a világos tereket. Nekem a mostani világos barna/sötét barna/bézs színvilág nem annyira jön be, valami mást akartam, így társult a zöld mellé a fehér, a tojáshéj és a fehérre pácolt tölgy szín.

Galéria / 20 kép

Megnézem a galériát

Mennyi ideig tartott a felújítás? Milyen nehézségekkel szembesültetek?

A felújítás 2021 novembertől 2022 április végéig tartott, 6 hónap volt. A legnagyobb stressz az elektromos hálózat körül volt, sokat kellett várni a szakemberre, illetve a külső óra cserére is, mert jelenleg hiány van a dobozokból. Ezeket leszámítva egész simán ment minden.

Mit szerettek a végeredményben a legjobban?

Egy nagyon kényelmes, kompakt és praktikus házat kaptunk, egyelőre meg vagyunk elégedve mindennel, már „csak” kívülről kell rendbe tenni.  Mindenkinek nagyon tetszik a hangulata, a színvilága is, amolyan nyugalom szigete, jól esik ide hazajönni. Az is nagyon tetszik benne, hogy a ház első fele szinte egyben van nyitva (folyosó-étkező-konyha és a nappali is, ha nyitva van az ajtó), míg a hátsó részbe (a háló és a fürdő) el tud vonulni az ember, ha egy kis pihenésre vágyik. A másik nagy kedvencem a fürdő, illetve annak színvilága. Ahogy mondtam, imádom a zöldet, megnyugtat és feltölt. Néha csak beülök egy forró fürdőre, bámulom a csempét, hallgatok egy kis zenét, és máris újjászülettem.

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.