Forrás: Getty

A tökéletes végeredmény nem lehetetlen – Ehhez ezt az 4 csempefelújítási malőrt kell elkerülnöd

A csempefelújítás remek alternatíva az új csempék vásárlására és egy nagyobb kiadás elkerülésére. Ám mint minden DIY projektnek, ennek is számos buktatója van, ami teljesen tönkre teheti az egyébként jó munkánkat. Összeszedtük a gyakori csempefelújítási hibákat, melyek elkerülésével pofonegyszerű lesz a folyamat.

1. Nem megfelelő festék használata

Ne légy saját magad ellensége, és szánj időt a tökéletes festék kiválasztására. A csempefestés szuper módszer a csempék felfrissítésére, azonban közel sem mindegy, milyen festéket használunk ehhez. Speciális csempefestéket kell választanunk, ráadásul olyat, ami kifejezetten a meglévő csempetípusra való.

2. Fuga kihagyása

Nagy nehezen elkészültünk a csempefestéssel vagy a fóliázással, ám mégsem az igazi a végeredmény… Aha, a fuga! A koszos fuga bármilyen csempe összhatását elrontja, sőt, sok esetben már attól jobban néz ki a csempe, ha pusztán a fugát kifehérítjük.

3. Maszkoló szalag mellőzése

Csempefestésnél a legnagyobb kihívás „vonalon belül” maradni, a csempén kívül mást nem összekenni. A maszkoló- vagy festékszalag ebben segít nekünk. A nem festendő területek leragasztásával tökéletes végeredményt kaphatunk még akkor is, ha nem sajátítottuk el a precíz ecsetkezelést. Ráadásul a maszkoló szalag segítségével még különleges mintákat is készíthetünk a csempére vagy a falra.

4. Csempék letakarításának kihagyása

Akár fóliát használunk, akár festjük a csempét, az alapos takarítás elengedhetetlen lépés. Az ecet tökéletes erre a feladatra: egy-két evőkanál ecetet keverjünk langyos vízbe, majd a keverékkel töröljük át a felújítandó felületet. Ezután alaposan öblítsük le, töröljük szárazra a felületet, és csak ezután kezdjük meg a fóliázást vagy festést.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.