A tökéletes végeredmény nem lehetetlen – Ehhez ezt az 4 csempefelújítási malőrt kell elkerülnöd

A tökéletes végeredmény nem lehetetlen – Ehhez ezt az 4 csempefelújítási malőrt kell elkerülnöd

Csempefelújítás előtt állsz? Most próbálod ki először a csempefestést vagy a fóliázást? Mutatjuk a kerülendő hibákat.

Ötletládához ad!

A csempefelújítás remek alternatíva az új csempék vásárlására és egy nagyobb kiadás elkerülésére. Ám mint minden DIY projektnek, ennek is számos buktatója van, ami teljesen tönkre teheti az egyébként jó munkánkat. Összeszedtük a gyakori csempefelújítási hibákat, melyek elkerülésével pofonegyszerű lesz a folyamat.

1. Nem megfelelő festék használata

Ne légy saját magad ellensége, és szánj időt a tökéletes festék kiválasztására. A csempefestés szuper módszer a csempék felfrissítésére, azonban közel sem mindegy, milyen festéket használunk ehhez. Speciális csempefestéket kell választanunk, ráadásul olyat, ami kifejezetten a meglévő csempetípusra való.

2. Fuga kihagyása

Nagy nehezen elkészültünk a csempefestéssel vagy a fóliázással, ám mégsem az igazi a végeredmény… Aha, a fuga! A koszos fuga bármilyen csempe összhatását elrontja, sőt, sok esetben már attól jobban néz ki a csempe, ha pusztán a fugát kifehérítjük.

3. Maszkoló szalag mellőzése

Csempefestésnél a legnagyobb kihívás „vonalon belül” maradni, a csempén kívül mást nem összekenni. A maszkoló- vagy festékszalag ebben segít nekünk. A nem festendő területek leragasztásával tökéletes végeredményt kaphatunk még akkor is, ha nem sajátítottuk el a precíz ecsetkezelést. Ráadásul a maszkoló szalag segítségével még különleges mintákat is készíthetünk a csempére vagy a falra.

4. Csempék letakarításának kihagyása

Akár fóliát használunk, akár festjük a csempét, az alapos takarítás elengedhetetlen lépés. Az ecet tökéletes erre a feladatra: egy-két evőkanál ecetet keverjünk langyos vízbe, majd a keverékkel töröljük át a felújítandó felületet. Ezután alaposan öblítsük le, töröljük szárazra a felületet, és csak ezután kezdjük meg a fóliázást vagy festést.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin