Forrás: Getty

4 tipp, hogy a fenyőből készült karácsonyi díszek tovább maradjanak frissek

1. Fenyőágak frissen tartása

A száraz, meleg levegő sajnos túl gyorsan elveszi a zöldek színét. Ez ellen viszont könnyen lehet tenni, ha rendszeresen párásítjuk a levegőt. Ehhez bevethetünk egy készüléket vagy házi praktikákat is. Még jobb, ha minden nap egy szórófejes fújó segítségével vizet permetezünk az örökzöldek felületére. Ez nem csak esztétikai szempontból fontos, de sokkal kevésbé lesz tűzveszélyes is az ág – ami például az adventi koszorút díszíti –, ha rendszeresen „levizezzük”.

2. Moha frissen tartása

A moha szintén nagyon gyakori karácsonyi dekorációs alap, ám idővel ez is képes kiszáradni. A permetezés itt is segíthet, ám arra nagyon ügyeljünk, hogy a többi dísz ne legyen nedves. Például a szárított gyümölcsök számára kifejezetten káros a víz, mert bepenészednek tőle. Ezért a moha permetezéséhez nagyon kicsi sugarú szórófejes üveget használjunk, hogy csak a zöld részre kerüljön nedvesség.

3. Minden zöld frissen tartása

Minden ág, moha és szárított virág vagy gyümölcs tovább marad friss, ha a hidegben tartjuk őket. Ezért az ilyen díszeinket érdemes a teraszra, az erkélyre vagy a bejárati ajtóra tenni, ahol hűvösebb van. A szobában pedig költöztessük minél messzebb a radiátortól a vágott díszeinket. Permetezni még akkor is érdemes pár naponta, ha kint vannak a díszek, hiszen télen is akadnak igen száraz napok, amikor szinte egyáltalán nem párás a levegő.

4. Jégfürdő

Ha még nem raktad fel a zöld díszeket, akkor használat előtt mindenképp áztasd őket jéghideg vízben 24 órán át. Ez tartósabbá teszi a tűleveleket, és jelentősen kitolja a levélhullási időszak kezdetét, ráadásul frissek és zöldek maradnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.