Forrás: Getty

4 egyértelmű jel, hogy a mosogatószivacs cserére érett

1. Kellemetlen szag árad a szivacsból

Azokon a felületeken, melyek gyakran nyirkosak és nedvesek, sajnos nagyon gyorsan megtelepednek a gombák, pontosabban a penészgombák. Ha savanyú szagot kezd árasztani a szivacs, azonnal cseréld le.

2. Elszíneződött a szivacs

A színes foltok és kimoshatatlan ételmaradékok egyértelműen azt jelzik, hogy ideje nyugdíjazni a mosogatószivacsot. Egyszer-kétszer még megéri megpróbálni alaposan kimosni, de innentől már nem szabad sokáig húzni.

3. Nem is emlékszel, mikor cserélted utoljára

Még csak megsaccolni sem tudod, hogy mikor cseréltél utoljára szivacsot? Ilyenkor a lehető legjobb ötlet azonnal lecserélni, hiszen ha ennyire homályos a szivacs előélete, minden valószínűség szerint túl van már a két hetes szavatossági időn.

4. Darabokban van

Az utolsó utáni figyelmeztetés, amikor már kezd szétesni a szivacsunk. Nincs is annál dühítőbb, mint amikor mosogatás közben nagy cafatokban bomlik, és mindenhol ott marad belőle egy kicsi az edényen. Ezt talán már nem is kell magyarázni: nincs maradása, mennie kell.

Hogyan tartsd tisztán a szivacsot?

  • Szárítsd meg: Sose tedd el úgy a szivacsot, hogy nem száradt meg teljesen. Amennyiben nem szeretnéd szem előtt tartani, csakis olyan helyen tárold, ami jól szellőzik.
  • Mosd mosogatógépben: Tudtad, hogy a szivacsot a mosogatógépbe teheted, ezáltal szuper tisztán tudod tartani akár heteken át? Tisztítsd a megszokott módon minden használat után, ám amikor elindítod a gépet, a szivacs se maradjon ki belőle.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.