4 egyértelmű jel, hogy a mosogatószivacs cserére érett

4 egyértelmű jel, hogy a mosogatószivacs cserére érett

A hagyományos mosogatószivacsokat körülbelül kéthetente kell cserélni, hiszen ennyi idő alatt több akár több millió baktérium telepedhet meg rajta. Az ételmaradékok miatt pedig két hét után a kellemetlen szagok sem ritkák. De ha nem is tartod észben, mikor cserélted utoljára, vannak egyértelmű jelek, amelyek segítenek neked.

Ötletládához ad!

1. Kellemetlen szag árad a szivacsból

Azokon a felületeken, melyek gyakran nyirkosak és nedvesek, sajnos nagyon gyorsan megtelepednek a gombák, pontosabban a penészgombák. Ha savanyú szagot kezd árasztani a szivacs, azonnal cseréld le.

2. Elszíneződött a szivacs

A színes foltok és kimoshatatlan ételmaradékok egyértelműen azt jelzik, hogy ideje nyugdíjazni a mosogatószivacsot. Egyszer-kétszer még megéri megpróbálni alaposan kimosni, de innentől már nem szabad sokáig húzni.

3. Nem is emlékszel, mikor cserélted utoljára

Még csak megsaccolni sem tudod, hogy mikor cseréltél utoljára szivacsot? Ilyenkor a lehető legjobb ötlet azonnal lecserélni, hiszen ha ennyire homályos a szivacs előélete, minden valószínűség szerint túl van már a két hetes szavatossági időn.

4. Darabokban van

Az utolsó utáni figyelmeztetés, amikor már kezd szétesni a szivacsunk. Nincs is annál dühítőbb, mint amikor mosogatás közben nagy cafatokban bomlik, és mindenhol ott marad belőle egy kicsi az edényen. Ezt talán már nem is kell magyarázni: nincs maradása, mennie kell.

Hogyan tartsd tisztán a szivacsot?

  • Szárítsd meg: Sose tedd el úgy a szivacsot, hogy nem száradt meg teljesen. Amennyiben nem szeretnéd szem előtt tartani, csakis olyan helyen tárold, ami jól szellőzik.
  • Mosd mosogatógépben: Tudtad, hogy a szivacsot a mosogatógépbe teheted, ezáltal szuper tisztán tudod tartani akár heteken át? Tisztítsd a megszokott módon minden használat után, ám amikor elindítod a gépet, a szivacs se maradjon ki belőle.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin