4 egyértelmű jel, hogy a mosogatószivacs cserére érett

4 egyértelmű jel, hogy a mosogatószivacs cserére érett

A hagyományos mosogatószivacsokat körülbelül kéthetente kell cserélni, hiszen ennyi idő alatt több akár több millió baktérium telepedhet meg rajta. Az ételmaradékok miatt pedig két hét után a kellemetlen szagok sem ritkák. De ha nem is tartod észben, mikor cserélted utoljára, vannak egyértelmű jelek, amelyek segítenek neked.

Ötletládához ad!

1. Kellemetlen szag árad a szivacsból

Azokon a felületeken, melyek gyakran nyirkosak és nedvesek, sajnos nagyon gyorsan megtelepednek a gombák, pontosabban a penészgombák. Ha savanyú szagot kezd árasztani a szivacs, azonnal cseréld le.

2. Elszíneződött a szivacs

A színes foltok és kimoshatatlan ételmaradékok egyértelműen azt jelzik, hogy ideje nyugdíjazni a mosogatószivacsot. Egyszer-kétszer még megéri megpróbálni alaposan kimosni, de innentől már nem szabad sokáig húzni.

3. Nem is emlékszel, mikor cserélted utoljára

Még csak megsaccolni sem tudod, hogy mikor cseréltél utoljára szivacsot? Ilyenkor a lehető legjobb ötlet azonnal lecserélni, hiszen ha ennyire homályos a szivacs előélete, minden valószínűség szerint túl van már a két hetes szavatossági időn.

4. Darabokban van

Az utolsó utáni figyelmeztetés, amikor már kezd szétesni a szivacsunk. Nincs is annál dühítőbb, mint amikor mosogatás közben nagy cafatokban bomlik, és mindenhol ott marad belőle egy kicsi az edényen. Ezt talán már nem is kell magyarázni: nincs maradása, mennie kell.

Hogyan tartsd tisztán a szivacsot?

  • Szárítsd meg: Sose tedd el úgy a szivacsot, hogy nem száradt meg teljesen. Amennyiben nem szeretnéd szem előtt tartani, csakis olyan helyen tárold, ami jól szellőzik.
  • Mosd mosogatógépben: Tudtad, hogy a szivacsot a mosogatógépbe teheted, ezáltal szuper tisztán tudod tartani akár heteken át? Tisztítsd a megszokott módon minden használat után, ám amikor elindítod a gépet, a szivacs se maradjon ki belőle.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin