3 DIY veteményes és virágoskert kiegészítő – Ezeket mielőbb készítsd el magad(nak)

3 DIY veteményes és virágoskert kiegészítő – Ezeket mielőbb készítsd el magad(nak)

Jól jönne néhány kiegészítő a veteményeskertedbe vagy a virágoskertbe? Szívesen próbálsz ki DIY ötleteket? Ez a 3 projekt garantáltan elnyeri a tetszésed, és meghozza a kedved a barkácsoláshoz, a növényeid pedig rendkívül hálásak lesznek érte.

Ötletládához ad!
  • Magaságyás falécekből

A magaságyás biztonságot ad a növények számára, ezért mindenképp megéri kialakítanod. Az alapra érdemes geotextíliát vagy – eggyel fenntarthatóbb módon – kartonokat fektetned. Bár a lécek hossza attól függ, hogy mekkora magaságyást szeretnél, egy standard magaságyhoz szükséged lesz 6 db 1,5 méteres és 6 db 1 méter hosszú lécre. A nagy léceket kisebb, kb. 30-40 centis facölöpökre kell majd rögzítened. Egyszerű szögek segítségével elkészítheted a keretet, aminek nem árt, ha ásol valamennyi alapot. Ezután a facölöpökből kettesével készíts sarkokat, amiket a magaságyás sarkára is felerősítesz. Ez a lépés segít abban, hogy akár éveken át stabil és strapabíró legyen a magaságyás.

  • Karórendszer gallyakból

Tele van a veteményesed paradicsommal, borsóval és babbal? Akkor bizony nem spórolhatod meg a karórendszert, hogy a növények megkapják a kellő támaszt a növekedésükhöz. Szúrj le 6 db gallyat kb. 5-10 cm mélyen a földbe, majd a tetejüket sátorszerűen kösd össze zsineggel. Ezután a gallyak alján is kezdj zsineget tekerni, hogy több helyük legyen a növényeknek kapaszkodni. Stabilabb lesz a szerkezet, ha nem csak az alján, hanem nagyjából 10 cm-es távolságban is összekötöd az összes gallyat.

  • Fali futónövény támasz ágyrácsból

Akár egy régi, akár egy új ágyrács segítségével is elkészítheted ezt a szuper fali futónövény támaszt. Ha nem keretes, hanem léces az ágyrács, akkor két hosszú lécet rögzíts az ágyrács két szélére, hogy stabil legyen a szerkezet. Ezután jöhet a csiszolás és a festés, hogy mutatós legyen a végeredmény. A kész növénytámaszt ezután felfúrhatod a falra, és aláteheted a virágosládát, hogy a futónövény könnyen felkapaszkodhasson rá.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin