Karácsonyi feladatlista: avagy tuti tippjeink, hogy elkerüld az ünnepi stresszt

1. Gondold át, hogy milyen feladatok várnak rád, és készíts róluk listát!

Listázhatod az ajándékokat, az ünnepi menüt, a bevásárlást, a takarítást, valamint a dekorációt illető teendőket is. Ez átláthatóbbá teszi az előtted álló folyamatot: beütemezheted, hogy mikor szeretnéd elvégezni a feladatot és mennyi időre lesz szükséged hozzá.

2. Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!

Próbáld meg úgy időzíteni a feladataidat, hogy ne hagyj mindent az utolsó pillanatra. Ez segít elkerülni, hogy a véghajrát kapkodással és idegeskedéssel töltsd, így lesz elég időd az igazán fontos dolgokra!

3. Tedd hatékonyabbá a takarítást!

Ne légy a saját magad ellensége, szerezd be időben a takarításhoz szükséges eszközöket, amivel a legeredményesebb hatást tudod elérni a legrövidebb idő alatt. Ehhez nagy segítséget nyújt a Zewa papírtörlője, amely nedvesen is erős, nem szakad, segítségével pedig a legmakacsabb szennyeződés is könnyen eltüntethető.

Karácsonyi feladatlista: avagy tuti tippjeink, hogy elkerüld az ünnepi stresszt
Forrás: Shutterstock

4. Kösd össze a kellemest a hasznossal!

Mind a dekoráció készítésben, mind a mézeskalács sütésben jól jönnek a segítő kezek. Hajtogass szalvétát az ünnepi asztalra a család bevonásával, a süti sütés pedig legyen egy kellemes program a barátokkal. Amint nem kötelező munkaként tekintesz rá, hanem lehetőségként, hogy közös programot csinálj a szeretteiddel, máris nagyobb kedvvel fogod csinálni.

Ha pedig fokoznád a hangulatot, hallgassatok közben karácsonyi zenéket, vagy nézzétek meg a kedvenc ünnepi filmeteket.

Karácsonyi feladatlista: avagy tuti tippjeink, hogy elkerüld az ünnepi stresszt
Forrás: Shutterstock

5. Készülj fel az esetleges balesetekre, hogy semmi ne szeghesse kedvedet!

Kifolyik, leesik, ráömlik, szétszóródik… ezek azok a gyakori kellemetlenségek, amik a vendéglátás folyamán szinte mindig borítékolhatóak. Már a bevásárlás folyamán érdemes felkészülni arra, hogy elegendő mennyiségű és minőségű papírtörlőt szerezz be.

Az év végi készülődés minden szakaszában gyors és kényelmes segítséget nyújt a Zewa Premium háztartási papírtörlő. A papírtörlők használhatóak szárazon, nedvesen vagy takarítószerrel átitatva: ugyanis a Power-X anyagból készült kendők nedvesen sem mállanak szét, illetve használatot követően kiszáríthatóak, így újra alkalmazni tudjuk őket. A hosszabb tekercsnek köszönhetően a termék tovább kitart a használat során, így ideális választás nagyobb családok számára is. A ketté téphető lapoknak köszönhetően alkalmazkodik a maszatok nagyságához, így gazdaságos és környezetbarát.

Karácsonyi feladatlista: avagy tuti tippjeink, hogy elkerüld az ünnepi stresszt
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.