Három gyerek, két szoba – Íme, a megoldás

Három gyerek, két szoba – Íme, a megoldás

A gyerekszoba az állandó változás terepe. Tudja ezt Enikő is, aki három gyermeke szobáját tette rendbe. Még jó, hogy szereti a kreatív megoldásokat, így viszonylag olcsón megúszta az átalakítást. És ha már történetesen festékforgalmazó, miért ne kísérletezgetne a színekkel?

Ötletládához ad!

„A két lány, Eliza (12) és Pöpi (6) elég távol állnak egymástól korban és ízlésben is, viszont szerettek volna egy szobában maradni. A koncepció az volt, hogy a meglévő bútorok felhasználásával hozzak létre merőben más hangulatot, mint az előző szoba volt, ráadásul úgy, hogy Elizának a kékes árnyalatok tetszenek, de a végeredmény a habos-babost kedvelő balerina-hercegnő kistestvér ízlését is elnyerje” – meséli Enikő. Ugye, hogy nem egyszerű? A változtatáshoz az édesanya első körben a Pinteresten évek alatt összegyűlt inspirációit nézte át, a képeket megmutatta a gyerekeknek, akik kiválasztották a kedvenceiket, majd kezdődhetett az átalakítás.

Kedvesrészletek

Színek: A választás a fehér, aszürke és a púderrózsaszín árnyalatokra esett (A játékok és a mesekönyvek amúgyis színesítik a szobát).

Asztal: Enikőszerette volna megtartani Eliza 4 évvel ezelőtt festett piros asztalát, inkábbeszmei értéke miatt, mert ez volt az első bútor, amit Annie Sloan festékkelszínezett át. Végül ez a tanulóasztal lett a szoba fókuszpontja.

Pöttyös fal: A falat egy pihe-puhatakaró pöttyei inspirálták, melyet Enikő varázsolt a falra festék és stencilsegítségével.

Szekrények: A magánháztól vásároltszekrények küllemre ugyanolyanok, de színre különböznek. Elizaruhásszekrénye szürke lett. A színe Paris Grey, fehér viasszal (White Wax)kezelve. A „hercegnő” szekrény kívül szerényen visszafogott, Antoinetterózsaszínben, átlátszó viasszal (Clear Wax) pompázik, belül azonban harsány ésnagyon csajos, pont, mint a gazdája.

Csillár: A csillár egy évekkelezelőtti lomis fogás fehérre festve. (Old White)

Ágy: A rózsaszínruhásszekrénnyel átlósan a Leksvik ágy is Antoinette rózsaszínre lett festve.Jól mutat előtte a kuckózós olvasósarok a faládával, mely a plüssöket nyeli el.

Dekoráció: A falra a gyerekek rajzaiból és fényképekből került fel válogatás.

Teendőlista:

  • tisztasági festés (fehér)
  • pöttyöket festeni a falra
  • a mesefigurás szekrényeket lecserélni
  • az új szekrényeket lefesteni
  • Eliza emeletes ágyát átfesteni
  • Pöpi ágyát átfesteni
  • a galériaágy alá kuckót varázsolni
  • átfesteni az ablakot és a szobaajtót
  • Eliza íróasztalát elhelyezni a szobában

Ipari hangulat

„Amikor Olivér fiam szobáját alakítottam ki, a fejembenegy kissé ipari stílusra hajazó, zömében szürke-fekete-nyers fa színkombinációélt, némi kékkel és naranccsal/bordóval megbolondítva. Mivel natúr tölgyfaa padlónk, és az íróasztalát hasonló árnyalatban, bár fenyőből készítetteel Fanyúvasztó,a régi Leksvik barna színben pompázó két óriási polcos elem egy újabb „faszín”lett volna a palettán, így erre is festés várt. A polcok Paris Grey és Graphiteszínekben pompáznak, és adnak is egy kiskomorságot a térnek a Napóleon kékre festett ággyal egyetemben. A sötétszínek uralmát a világtérkép és a bordásfal töri meg. Az íróasztal nem kívántfestéket, a maga nyersességében is megkapó. Az utolsó ecsetvonások az asztalfölé kerültek, ahol krétafalra lehet felírni a fontos jegyzeteket.

Konklúzió

„Az életkorbeli különbségek ellenére sikerült olyan szobát létrehoznom, mely átmenetileg mindkettejüknek megfelel, megvannak benne a mostani életkorukhoz megfelelő bútorok és hely a saját dolgaiknak, kincseiknek, ruháiknak. Természetesen lesz folytatás, mert a gyerekek nőnek, és ez a legkisebb – bár legjobban berendezhető, legjobb hangulatú, egyben pedig a legnaposabb – szoba a házban. Belátom, hogy ha a kicsi is iskolába kerül és íróasztalra lesz szüksége, illetve a személyes dolgai nagyobb helyet foglalnak, akkor változtatnunk kell. A titkos terv, hogy meghódítjuk a padlást! – vet számot a lehetőségekkel Enikő.

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2018/03-as számában jelent meg.

Fundatipp
Ne húzd tovább, vágj bele mielőbb te is otthonod felújításába!
Kérj visszahívást a részletekért most!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Tipp Tavaszi nagytakarítás – Erről a 7 dologról ne feledkezz meg, ha nem akarsz félmunkát végezni

Annyira jó érzés arra hazaérni, hogy az otthonunkban rend és tisztaság uralkodik. Egy nagytakarítás azonban, pláne ha az tavaszi fáradtsággal is társul, eléggé kimerítő lehet. A tavasz viszont mindjárt itt van, és nem árt, ha a lakás különböző részein már nekilátsz rendet tenni.

Tipp Rejtélyes lyukak vannak a ruháidon? A következő 7 rovar egyike lehet az oka

Egy lyuk, két lyuk, három lyuk... Apró kis kellemetlenségek a ruhásszekrényben. Ahhoz, hogy a többi ruhád ne így végezze, keresd meg a probléma forrását.

Kert Tavaszi virágládák az ablakodba – Íme, egy kis inspiráció!

Kevés lélekmelengetőbb dolog van tavasszal, mint egy virágba borult balkonláda. Mutatunk pár inspirációs megoldást – nem csak növényrajongóknak.

Felújítás Tavaszi lakásfelújítás – Íme, a legjobb tippek hozzá

Tavaszi nagytakarításról rengeteg cikket olvashatunk, de mi is a helyzet a tavaszi lakásfelújítás témájával? A tavasz és a jó idő beköszöntével nem csak a lelkünk, de közvetlen környezetünk is megújulásra szorul.

Kert Káprázatos videó! Kattints, ha tökéletes tavaszi hangulatra vágysz!

Imádjuk a tavaszt! Azt, ahogy a napsütés életet lehel a kertünkbe, udvarunk pedig újra zöldbe borul. Csodálatos folyamat ez, melynek napról napra szem- és fültanúi lehetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin