Ezt figyeljétek! Így lett nyári konyhából egy csapásra téli konyha – egy zseniális és igazán zsebbarát megoldással

Ezt figyeljétek! Így lett nyári konyhából egy csapásra téli konyha – egy zseniális és igazán zsebbarát megoldással

Egy nyári konyha nagy kincs, hiszen teret ad a nyáresti beszélgetéseknek, a kellemes kerti partiknak, egy-egy nagyobb vendégségnek. De mi a helyzet vele télen, amikor ránk köszöntenek a hidegek? Muszáj a nyári konyhát téli álomra küldeni? Zoltánék zseniális ötlete páratlan választ ad erre a kérdésre.

Ötletládához ad!

“Valójában imádjuk a természethez közeli dolgokat. A kerti piknikezést, a bográcsozást – mindent, amit kint lehet csinálni. Innen indult az egész nyári konyha tervezése is. Tovább gondolván aztán arra jutottunk, hogy mi lenne, ha ősszel és tavasszal is ki tudnánk használni. Először be szerettük volna építeni átlátszó ponyvával, de olyan árajánlatot kaptunk rá, hogy erről hamar letettünk.

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Egy hétvégén aztán, amikor összevágtuk a tüzelőt, és a párom felpakolta a teraszra, hogy közel legyen télen, jött egy merész ötlet. A párom azt találta ki, hogy a nyári konyhát építsük be a fahasábokkal. Én szerettem volna bele ablakot, amire használt ablaktáblák tökéletes alkalmasnak bizonyultak.

Az építés kb. 2 napot vett igénybe. Nem kellett hozzá különösebb extra megoldás, csupán a rönkök tartják egymást, amit enyhén beékeltünk. Az ablakoknak is elég volt ennyi ahhoz, hogy stabilan álljanak.

A sparhelt és a kemence segítségével télen is használhatjuk a konyhát baráti, családi rendezvényre, itt főzünk disznóvágáskor, és itt főzünk be télire. Bízom benne, hogy segítségére lesz az ötlet azoknak, akik szeretik a természetes dolgokat, van egy kis kézügyességük, és nem mellesleg nem szeretnének százezreket kiadni a téliesítésére.”

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin