Új és nagyon szerethető kerti trend: itt a meadowscaping

Új és nagyon szerethető kerti trend: itt a meadowscaping

A fenntarthatóság virágkorában nem meglepő, hogy a természetes és a zöld megoldások kerülnek az előtérbe a kertben is. A meadowscaping egy ilyen kezdeményezés, amelynek számos előnye van. Ismerd most meg ezt az irányzatot – és szeress bele az ötletbe!

Ötletládához ad!

Mi az a meadowscaping?

A meadowscapingaz angol meadow, azaz mező szóhoz kapcsolódik. Lényege, hogy a hagyományos gyep helyett vadvirágok, különböző fajtájú füvek/talajtakarók és más, a területre jellemző őshonos növények fedik a talajt az udvarban. Sokak számára túl vadregényes hatást kelt, pedig ha igazán szereted a természetet, akkor ebben a stílusban is meglátod a szépet. Számos olyan előnye van, ami nem csak a környezetre és az élővilágra, hanem rád is rendkívül jó hatással lesz.

5 érv a meadowscaping mellett:

  1. Fenntarthatóság: A meadowscaping kertek fenntartásához kevesebb víz és vegyszer kell, mivel az őshonos növények jól alkalmazkodnak az adott környezethez, és nem igényelnek extra gondozást. Ezáltal csökkenthető az ökológiai lábnyomunk.
  2. Biodiverzitás: A meadowscaping kertek élőhelyet nyújtanak az állatoknak, beleértve a pillangókat, méheket és madarakat. Ez segít a biológiai sokféleség megőrzésében és a természetes ökoszisztémák helyreállításában, amire napjainkban óriási szükség van.
  3. Pénztárcabarát megoldás: A meadowscapingstílusú kertek kevesebb időt és pénzt igényelnek, mivel minimálisan kell őket öntözni vagy műtrágyázni. Ráadásul a biodiverz gyep nagyobb mértékben nyeli el a kánikulát, így jobb lesz a hőérzet a közvetlen környezetetetkben.
  4. Esztétikum: A fenntartható, természetes kertekben az évszakok változásaihoz igazodó növények csodaszépen mutatnak.
  5. Egészséges életmód: A meadowscaping kertekben a természetes növények és zöld felületek jótékony hatással lehetnek a fizikai és mentális egészségedre. A kertben eltöltött idő segíthet a stressz csökkentésében, ráadásul jogosan érezheted azt, hogy Te is aktívan részt veszel a környezetünk védelmében és a bolygó megmentésében.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin