Tippek szárazság idejére – Hogyan tartsuk életben a növényeket aszályban?

Tippek szárazság idejére – Hogyan tartsuk életben a növényeket aszályban?

Manapság a nyári hónapokban akár hetek is eltelhetnek kiadós eső nélkül. A forróság és a fülledt levegő pedig igencsak megviseli a növényeket. Ebben a megterhelő időszakban fontos, hogy extra odafigyelést szenteljünk a kertnek. Íme, a legjobb kerti tippek szárazság idejére.

Ötletládához ad!

1. Megfelelő időben locsoljunk

A nyári melegben nagyon könnyen elpárolog a víz, ezért érdemes jól megválasztani, hogy mikor locsolunk. A legjobb időszak korán reggel, illetve késő este van, hiszen ilyenkor nincsen akkora meleg, így a víz sokkal kevésbé párolog el, helyette a növények fel tudják azt venni a gyökerükkel vagy a leveleiken keresztül.

2. Mulcs használata

Még most sem késő mulcsot szórni a növények földjére, ez ugyanis nagyon sokat segíthet nyáron. Annak köszönhetően, hogy elzárja a talajt a meleg levegőtől, sokkal kisebb lesz a párolgás mértéke, ezáltal nem száradnak ki olyan könnyen a növények. Ráadásul a mulcs megköti a nedvességet. Ezért kevesebbet is kell locsolni, nehogy elkezdjen rohadni a növény gyökere.

3. Figyeljük az időjárást

Ha azt látjuk, hogy eső közeleg, inkább ne locsoljunk. A túl sok víz éppolyan káros tud lenni, mint a túl kevés.

4. Árnyékos hely

Vannak olyan növények, amelyek levelei, ha túl sok közvetlen napfényt kapnak, elkezdenek kiégni. Ha van egy egzotikusabb fajtánk, amit minden áron óvni szeretnénk, akkor próbáljuk meg árnyékkal védeni. Ha mozgatható, akkor vigyük egy épület mellé vagy fa tövébe, ha földbe van ültetve, akkor pedig használjunk felette napernyőt vagy napvitorlát. Ezekkel akár még fel is dobhatjuk kicsit a kertet.

5. Elutazáskor se hagyjuk magára a kertet

Hosszabb utazás esetén nem elegendő, ha indulás előtt jól eláztatjuk a kertet, mert hacsak nem jövünk vissza 2 nap múlva, már szárazság lesz. Kérjünk meg egy családtagot vagy megbízható szomszédot, hogy kétnaponta itassa meg a növényeket vízzel. Így biztosan olyan kertre érünk haza, mint amit ott hagytunk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin