Teafaolaj – A kártevők titkos ellenszere

Teafaolaj – A kártevők titkos ellenszere

A teafaolaj egy szuper természetes növényvédőszer, ami megelőzés céljából is tökéletes választásnak bizonyul. Használata során azonban szem előtt kell tartanunk néhány dolgot.

Ötletládához ad!

A levél- és a gyapjastetvek és számos más kártevő szörnyű károkat tudnak okozni a kertben, de akár a szobanövényekben is. Szerencsére azonban számos házi szer létezik, ami képes megakadályozni a kártevők elterjedését. Ilyen többek között a teafaolaj. Ennek használata során azonban fontos megemlíteni, hogy soha ne alkalmazzuk hígítás nélkül, ugyanis akkor csak még nagyobb kárt okozunk. Az alábbi recepttel azonban csodát tesz a teafaolaj a növényekkel.

Teafaolajos oldat elkészítése

Az oldat elkészítése rendkívül egyszerű: egy liter vízhez adj 10 csepp teafaolajat és 1 csepp mosogatószert. Ezt alaposan keverd össze. Annak érdekében, hogy ne tedd ki még több megpróbáltatásnak a növényt, mindig langyos és lágy vizet használj. Tökéletes választás az esővíz.

Az oldat használata

Az elkészített teafaolaj oldatot töltsd egy szórófejes flakonba, majd alaposan fújd be vele a növényeket, majd figyeld meg, ahogy szépen lassan elpusztul az összes kártevő. Amennyiben nagyon súlyos a helyzet, akkor kétnaponta ismételd meg addig, amíg el nem tűnik az összes kártevő.

Figyelem! Soha ne használd a teafaolajat eső előtt vagy közben, hiszen akkor a víz rögtön le is mossa a növényről az oldatot. Erős napsütés esetén sem ajánlott a kezelés, hiszen ebben az esetben megéghet a növény.

Megelőzés

A teafalolaj használata megelőzés céljából is ajánlott. A nyári hónapokban hetente egyszer fújd be a növényeket az oldattal, emellett a locsolóvízhez is adhatsz pár csepp teafaolajat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin