Forrás: Getty

Teafaolaj – A kártevők titkos ellenszere

A levél- és a gyapjastetvek és számos más kártevő szörnyű károkat tudnak okozni a kertben, de akár a szobanövényekben is. Szerencsére azonban számos házi szer létezik, ami képes megakadályozni a kártevők elterjedését. Ilyen többek között a teafaolaj. Ennek használata során azonban fontos megemlíteni, hogy soha ne alkalmazzuk hígítás nélkül, ugyanis akkor csak még nagyobb kárt okozunk. Az alábbi recepttel azonban csodát tesz a teafaolaj a növényekkel.

Teafaolajos oldat elkészítése

Az oldat elkészítése rendkívül egyszerű: egy liter vízhez adj 10 csepp teafaolajat és 1 csepp mosogatószert. Ezt alaposan keverd össze. Annak érdekében, hogy ne tedd ki még több megpróbáltatásnak a növényt, mindig langyos és lágy vizet használj. Tökéletes választás az esővíz.

Az oldat használata

Az elkészített teafaolaj oldatot töltsd egy szórófejes flakonba, majd alaposan fújd be vele a növényeket, majd figyeld meg, ahogy szépen lassan elpusztul az összes kártevő. Amennyiben nagyon súlyos a helyzet, akkor kétnaponta ismételd meg addig, amíg el nem tűnik az összes kártevő.

Figyelem! Soha ne használd a teafaolajat eső előtt vagy közben, hiszen akkor a víz rögtön le is mossa a növényről az oldatot. Erős napsütés esetén sem ajánlott a kezelés, hiszen ebben az esetben megéghet a növény.

Megelőzés

A teafalolaj használata megelőzés céljából is ajánlott. A nyári hónapokban hetente egyszer fújd be a növényeket az oldattal, emellett a locsolóvízhez is adhatsz pár csepp teafaolajat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.