Forrás: Getty

Tavasz eleji kerti teendők: ezekkel a munkákkal nyisd meg a szezont az udvaron

1. Virágágyás rendbetétele

Távolítsuk el a földre hullott elszáradt leveleket és a téli viharok okozta egyéb törmeléket a talajról, ahová egynyári virágokat és zöldségeket tervezzük ültetni. Távolítsuk el a téli mulcsot az évelők és díszfüvek környékéről, majd vágjuk le róluk az elhalt ágakat, szárakat.

2. Évelők szaporítása

A kora tavasz tökéletes alkalom arra, hogy a túl nagyra nőtt évelőinket szaporítsuk. Természetesen ez nem csak a méretes növényekre igaz, hiszen ez költséghatékony módja annak, hogy több növénnyel dobjuk fel a kertet. Ráadásul a virágoknak is jót tesz, ha „megritkítjuk” őket, hiszen így könnyebben és gyorsabban növekszenek.

3. Friss mulcs szórása

A friss mulcsréteg leterítése a kert kipofozásának legegyszerűbb módja. Pillanatok alatt rendezetté tehetjük vele a virágágyást vagy kiskerteket. Ráadásul szuper hasznos is, a mulcs ugyanis segít a talajnak megtartani a nedvességet, és képes a gyomokat is visszatartani.

4. Fák és bokrok metszése

Kora tavasszal van az ideje a gyümölcsfák metszésének, ha télen elfelejtettük megejteni ezt. A rügyek virágzása előtt kell megmetszeni a fákat, különben a termés kevés lesz (vagy esetleg nem is lesz).

5. Kerti szerszámok ellenőrzése

A kerti szezon előtt mindenképp ellenőrizzük az összes szerszámot és kerti eszközt. Ilyenkor még van időnk javítani, pótolni, lecserélni vagy letisztítani mindent.

Tavasz eleji kerti teendők: ezekkel a munkákkal nyisd meg a szezont az udvaron
Forrás: Getty

6. Madáretetők tisztítása

A tél elmúltával se feledkezzünk meg a kertünkbe költözött madarakról, ám a havas hónapok után érdemes kitakarítani vagy megjavítani az etetőjüket. Mivel tavasszal már vannak magvak és más élelem, ilyenkor ezek az állatok kibírnak egy-két napot, míg renoválunk. A madárodúkat is érdemes kipucolni, persze csak ha éppen nincs lakójuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.