Forrás: Getty

Kerti utat építesz? Ezt az 5 hibát mindenféleképp kerüld el

#1 hiba – Rossz elhelyezés

A tervezés az egyik legfontosabb része a kerti út építésének. Alaposan gondold át, hogy milyen útvonalon szoktad megközelíteni a célodat, és azzal megegyezően építsd meg az utat. Ehhez megfigyelheted a gyepet is, hiszen ha kicsit nagyobb a fű, akkor minden bizonnyal látszanak az általad használt preferált útvonalak.

#2 hiba – Túl keskeny

Szintén időben el kell döntened, hogy mekkora járólapokat szeretnél lerakni. Alapszabály, hogy olyan szélesnek kell lennie az útnak, hogy két ember kényelmesen elférjen rajta egymás mellett. Személyenként 60 centimétert kell számolni, azaz ideális esetben az útnak 120 centiméter szélesnek kell lennie.

#3 hiba – Magas növények

Egy kerti út mellett jobban mutatnak az alacsony növények, mint a magasak, ugyanis utóbbiak azt az érzetet keltik, mintha túl keskeny lenne az út. Ennek jegyében 15-20 centiméternél magasabb fajtákat inkább ne ültess közvetlenül a járda mellé.

#4 hiba – Világítás hiánya

Természetesen sötétben is ki kell ismerned magad a kertedben, de érdemes kivilágítanod is az utat. A kiválasztott lámpák maximum a csípődig érjenek, ha pedig egy lépcső is található az úton, akkor a legalsó és a legfelső lépcsőfokhoz feltétlenül tegyél egy-egy lámpát.

#5 hiba – Csúszós út

Minél többször használod az utat, annál stabilabban kell megépítened. Ehhez mindenféleképpen olyan járólapot válassz, ami nem csúszik, még nedvesen sem. Ebből a szempontból a strukturált felületű lapok bizonyulnak a legjobb választásnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.