Kerti utat építesz? Ezt az 5 hibát mindenféleképp kerüld el

Kerti utat építesz? Ezt az 5 hibát mindenféleképp kerüld el

#1 hiba – Rossz elhelyezés A tervezés az egyik legfontosabb része a kerti út építésének. Alaposan gondold át, hogy milyen útvonalon szoktad megközelíteni a célodat, és azzal megegyezően építsd meg az utat. Ehhez megfigyelheted a gyepet is, hiszen ha kicsit nagyobb a fű, akkor minden bizonnyal látszanak az általad használt preferált útvonalak. #2 hiba – […]

Ötletládához ad!

#1 hiba – Rossz elhelyezés

A tervezés az egyik legfontosabb része a kerti út építésének. Alaposan gondold át, hogy milyen útvonalon szoktad megközelíteni a célodat, és azzal megegyezően építsd meg az utat. Ehhez megfigyelheted a gyepet is, hiszen ha kicsit nagyobb a fű, akkor minden bizonnyal látszanak az általad használt preferált útvonalak.

#2 hiba – Túl keskeny

Szintén időben el kell döntened, hogy mekkora járólapokat szeretnél lerakni. Alapszabály, hogy olyan szélesnek kell lennie az útnak, hogy két ember kényelmesen elférjen rajta egymás mellett. Személyenként 60 centimétert kell számolni, azaz ideális esetben az útnak 120 centiméter szélesnek kell lennie.

#3 hiba – Magas növények

Egy kerti út mellett jobban mutatnak az alacsony növények, mint a magasak, ugyanis utóbbiak azt az érzetet keltik, mintha túl keskeny lenne az út. Ennek jegyében 15-20 centiméternél magasabb fajtákat inkább ne ültess közvetlenül a járda mellé.

#4 hiba – Világítás hiánya

Természetesen sötétben is ki kell ismerned magad a kertedben, de érdemes kivilágítanod is az utat. A kiválasztott lámpák maximum a csípődig érjenek, ha pedig egy lépcső is található az úton, akkor a legalsó és a legfelső lépcsőfokhoz feltétlenül tegyél egy-egy lámpát.

#5 hiba – Csúszós út

Minél többször használod az utat, annál stabilabban kell megépítened. Ehhez mindenféleképpen olyan járólapot válassz, ami nem csúszik, még nedvesen sem. Ebből a szempontból a strukturált felületű lapok bizonyulnak a legjobb választásnak.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin