Kerti utat építesz? Ezt az 5 hibát mindenféleképp kerüld el

Kerti utat építesz? Ezt az 5 hibát mindenféleképp kerüld el

#1 hiba – Rossz elhelyezés A tervezés az egyik legfontosabb része a kerti út építésének. Alaposan gondold át, hogy milyen útvonalon szoktad megközelíteni a célodat, és azzal megegyezően építsd meg az utat. Ehhez megfigyelheted a gyepet is, hiszen ha kicsit nagyobb a fű, akkor minden bizonnyal látszanak az általad használt preferált útvonalak. #2 hiba – […]

Ötletládához ad!

#1 hiba – Rossz elhelyezés

A tervezés az egyik legfontosabb része a kerti út építésének. Alaposan gondold át, hogy milyen útvonalon szoktad megközelíteni a célodat, és azzal megegyezően építsd meg az utat. Ehhez megfigyelheted a gyepet is, hiszen ha kicsit nagyobb a fű, akkor minden bizonnyal látszanak az általad használt preferált útvonalak.

#2 hiba – Túl keskeny

Szintén időben el kell döntened, hogy mekkora járólapokat szeretnél lerakni. Alapszabály, hogy olyan szélesnek kell lennie az útnak, hogy két ember kényelmesen elférjen rajta egymás mellett. Személyenként 60 centimétert kell számolni, azaz ideális esetben az útnak 120 centiméter szélesnek kell lennie.

#3 hiba – Magas növények

Egy kerti út mellett jobban mutatnak az alacsony növények, mint a magasak, ugyanis utóbbiak azt az érzetet keltik, mintha túl keskeny lenne az út. Ennek jegyében 15-20 centiméternél magasabb fajtákat inkább ne ültess közvetlenül a járda mellé.

#4 hiba – Világítás hiánya

Természetesen sötétben is ki kell ismerned magad a kertedben, de érdemes kivilágítanod is az utat. A kiválasztott lámpák maximum a csípődig érjenek, ha pedig egy lépcső is található az úton, akkor a legalsó és a legfelső lépcsőfokhoz feltétlenül tegyél egy-egy lámpát.

#5 hiba – Csúszós út

Minél többször használod az utat, annál stabilabban kell megépítened. Ehhez mindenféleképpen olyan járólapot válassz, ami nem csúszik, még nedvesen sem. Ebből a szempontból a strukturált felületű lapok bizonyulnak a legjobb választásnak.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin