Kerti utat építesz? Ezt az 5 hibát mindenféleképp kerüld el

Kerti utat építesz? Ezt az 5 hibát mindenféleképp kerüld el

#1 hiba – Rossz elhelyezés A tervezés az egyik legfontosabb része a kerti út építésének. Alaposan gondold át, hogy milyen útvonalon szoktad megközelíteni a célodat, és azzal megegyezően építsd meg az utat. Ehhez megfigyelheted a gyepet is, hiszen ha kicsit nagyobb a fű, akkor minden bizonnyal látszanak az általad használt preferált útvonalak. #2 hiba – […]

Ötletládához ad!

#1 hiba – Rossz elhelyezés

A tervezés az egyik legfontosabb része a kerti út építésének. Alaposan gondold át, hogy milyen útvonalon szoktad megközelíteni a célodat, és azzal megegyezően építsd meg az utat. Ehhez megfigyelheted a gyepet is, hiszen ha kicsit nagyobb a fű, akkor minden bizonnyal látszanak az általad használt preferált útvonalak.

#2 hiba – Túl keskeny

Szintén időben el kell döntened, hogy mekkora járólapokat szeretnél lerakni. Alapszabály, hogy olyan szélesnek kell lennie az útnak, hogy két ember kényelmesen elférjen rajta egymás mellett. Személyenként 60 centimétert kell számolni, azaz ideális esetben az útnak 120 centiméter szélesnek kell lennie.

#3 hiba – Magas növények

Egy kerti út mellett jobban mutatnak az alacsony növények, mint a magasak, ugyanis utóbbiak azt az érzetet keltik, mintha túl keskeny lenne az út. Ennek jegyében 15-20 centiméternél magasabb fajtákat inkább ne ültess közvetlenül a járda mellé.

#4 hiba – Világítás hiánya

Természetesen sötétben is ki kell ismerned magad a kertedben, de érdemes kivilágítanod is az utat. A kiválasztott lámpák maximum a csípődig érjenek, ha pedig egy lépcső is található az úton, akkor a legalsó és a legfelső lépcsőfokhoz feltétlenül tegyél egy-egy lámpát.

#5 hiba – Csúszós út

Minél többször használod az utat, annál stabilabban kell megépítened. Ehhez mindenféleképpen olyan járólapot válassz, ami nem csúszik, még nedvesen sem. Ebből a szempontból a strukturált felületű lapok bizonyulnak a legjobb választásnak.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Stílus Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Manapság sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy organikus lakberendezés. De mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet hangsúlyba helyezését a lakáson belül. Ezt el tudjuk érni színekkel, anyagokkal, textúrákkal. Ha érdekel, hogy lehet organikusan berendezett a te otthonod is, csak görgess lejjebb.

Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stílus Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.

Tipp Szobanövények a penészedés ellen – Így védd meg otthonod a penésztől!

A lakásban a penész legtöbbször télen jelenik meg, amikor nem szellőztetünk sokat, így a párás, meleg levegő nagyon jó táptalajt biztosít számára. Azonban a nyári párás melegben is előjöhet a gombásodás, ami ellen mindenképp tenni kell. Itt jöhetnek szóba a szobanövények a penészedés ellen.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin