Forrás: Getty

Így lesz mindig ragyogóan tiszta a fehér kerti műanyagszék

Szinte nincs olyan kert, ahol ne lenne legalább 1 fehér műanyagszék. A garázs mélyén általában lapul pár fehér kiülő, amelyek minden vendégség alkalmával előkerülnek. Az évek során azonban a fű, a sár és egyéb szennyeződések is makacs nyomokat hagynak rajtuk. Íme, így lesz mindig ragyogóan tiszta a fehér kerti műanyagszék.

Mire lesz szükséged?

  1. Desztillált fehérecet
  2. Szódabikarbóna
  3. Citrom

Hogyan kell tisztítani a fehér műanyag széket?

1. lépés: Vegyük elő a kerti slagot, és lehetőleg napos helyen verjünk tábort. Pakoljuk ki az összes fehér műanyag bútort, és öblítsük le róluk a szennyeződések nagy részét.

2. lépés: Keverjünk pasztát a desztillált fehérecetből és szódabikarbónából. Vigyük fel a pasztát a makacs foltokra, és hagyjuk rajtuk állni 1-2 percig. Kefével vagy ronggyal dörzsöljük át a bútor felületét, majd öblítsük le hideg vízzel.

3. lépés: Ismét egy keverékre lesz szükségünk, ám most a desztillált fehérecetet vízzel vegyítsük nagyjából egyharmad-kétharmad arányban úgy, hogy a vízből legyen a több.

4. lépés: Mártsuk a rongyot az elkészített DIY ecetes természetes tisztítófolyadékba, és mossuk le a székeket és asztalokat. Egyik illesztést és sarkot se felejtsük ki. Végezetül vízzel öblítsük le.

5. lépés: Hiába sikáltad a széket, még mindig akad egy-két makacs szennyeződés? Vesd be a legütősebb kombinációt: keverj pasztát citromléből és szódabikarbónából. Elég erős hatóanyagú tisztítószerről van szó, ezért ne hagyd fent 1-2 percnél tovább.

6. lépés: A mosást alapos öblítéssel fejezzük be, ügyelve arra, hogy sehol ne maradjon a pasztából, ugyanis erősen maró hatású.

7. lépés: Töröljük szárazra az összes bútort, nagy meleg esetén azonban rábízhatjuk ezt a feladatot a napsugarakra is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.