Így lesz mindig ragyogóan tiszta a fehér kerti műanyagszék

Így lesz mindig ragyogóan tiszta a fehér kerti műanyagszék

Foltosak fehér műanyag székeid, de szeretnéd újszerűvé varázsolni őket? Mutatjuk, hogyan érhetsz célt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Szinte nincs olyan kert, ahol ne lenne legalább 1 fehér műanyagszék. A garázs mélyén általában lapul pár fehér kiülő, amelyek minden vendégség alkalmával előkerülnek. Az évek során azonban a fű, a sár és egyéb szennyeződések is makacs nyomokat hagynak rajtuk. Íme, így lesz mindig ragyogóan tiszta a fehér kerti műanyagszék.

Mire lesz szükséged?

  1. Desztillált fehérecet
  2. Szódabikarbóna
  3. Citrom

Hogyan kell tisztítani a fehér műanyag széket?

1. lépés: Vegyük elő a kerti slagot, és lehetőleg napos helyen verjünk tábort. Pakoljuk ki az összes fehér műanyag bútort, és öblítsük le róluk a szennyeződések nagy részét.

2. lépés: Keverjünk pasztát a desztillált fehérecetből és szódabikarbónából. Vigyük fel a pasztát a makacs foltokra, és hagyjuk rajtuk állni 1-2 percig. Kefével vagy ronggyal dörzsöljük át a bútor felületét, majd öblítsük le hideg vízzel.

3. lépés: Ismét egy keverékre lesz szükségünk, ám most a desztillált fehérecetet vízzel vegyítsük nagyjából egyharmad-kétharmad arányban úgy, hogy a vízből legyen a több.

4. lépés: Mártsuk a rongyot az elkészített DIY ecetes természetes tisztítófolyadékba, és mossuk le a székeket és asztalokat. Egyik illesztést és sarkot se felejtsük ki. Végezetül vízzel öblítsük le.

5. lépés: Hiába sikáltad a széket, még mindig akad egy-két makacs szennyeződés? Vesd be a legütősebb kombinációt: keverj pasztát citromléből és szódabikarbónából. Elég erős hatóanyagú tisztítószerről van szó, ezért ne hagyd fent 1-2 percnél tovább.

6. lépés: A mosást alapos öblítéssel fejezzük be, ügyelve arra, hogy sehol ne maradjon a pasztából, ugyanis erősen maró hatású.

7. lépés: Töröljük szárazra az összes bútort, nagy meleg esetén azonban rábízhatjuk ezt a feladatot a napsugarakra is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Felújítás 12 év kitartó munkájának gyümölcse: egy roppant ízléses kádár-kocka, ami még szaunát is kapott

Egy tucat esztendő - soknak tűnik, igaz? De sokkal kevesebbnek érződik, ha az ember közben a saját otthonát építgeti, szépítgeti. Zoltánék története még 2009-ben kezdődött, ennyi esztendő alatt jutottak el oda, hogy azt mondják: elégedettek az otthonukkal.

Tipp Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Amikor egyetemre vagy főiskolára készülsz, a legtöbb esetben költözésre is sor kerül. Annak érdekében, hogy otthonosan érezd magad az albérletben, leendő szobádat be kell rendezned a saját stílusodban. Mindezt úgy, hogy a végeredmény praktikus és költséghatékony is legyen. Erre hoztunk pár szuper tippet!

Gyerek Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin