Így lesz mindig ragyogóan tiszta a fehér kerti műanyagszék

Így lesz mindig ragyogóan tiszta a fehér kerti műanyagszék

Foltosak fehér műanyag székeid, de szeretnéd újszerűvé varázsolni őket? Mutatjuk, hogyan érhetsz célt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Szinte nincs olyan kert, ahol ne lenne legalább 1 fehér műanyagszék. A garázs mélyén általában lapul pár fehér kiülő, amelyek minden vendégség alkalmával előkerülnek. Az évek során azonban a fű, a sár és egyéb szennyeződések is makacs nyomokat hagynak rajtuk. Íme, így lesz mindig ragyogóan tiszta a fehér kerti műanyagszék.

Mire lesz szükséged?

  1. Desztillált fehérecet
  2. Szódabikarbóna
  3. Citrom

Hogyan kell tisztítani a fehér műanyag széket?

1. lépés: Vegyük elő a kerti slagot, és lehetőleg napos helyen verjünk tábort. Pakoljuk ki az összes fehér műanyag bútort, és öblítsük le róluk a szennyeződések nagy részét.

2. lépés: Keverjünk pasztát a desztillált fehérecetből és szódabikarbónából. Vigyük fel a pasztát a makacs foltokra, és hagyjuk rajtuk állni 1-2 percig. Kefével vagy ronggyal dörzsöljük át a bútor felületét, majd öblítsük le hideg vízzel.

3. lépés: Ismét egy keverékre lesz szükségünk, ám most a desztillált fehérecetet vízzel vegyítsük nagyjából egyharmad-kétharmad arányban úgy, hogy a vízből legyen a több.

4. lépés: Mártsuk a rongyot az elkészített DIY ecetes természetes tisztítófolyadékba, és mossuk le a székeket és asztalokat. Egyik illesztést és sarkot se felejtsük ki. Végezetül vízzel öblítsük le.

5. lépés: Hiába sikáltad a széket, még mindig akad egy-két makacs szennyeződés? Vesd be a legütősebb kombinációt: keverj pasztát citromléből és szódabikarbónából. Elég erős hatóanyagú tisztítószerről van szó, ezért ne hagyd fent 1-2 percnél tovább.

6. lépés: A mosást alapos öblítéssel fejezzük be, ügyelve arra, hogy sehol ne maradjon a pasztából, ugyanis erősen maró hatású.

7. lépés: Töröljük szárazra az összes bútort, nagy meleg esetén azonban rábízhatjuk ezt a feladatot a napsugarakra is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin