Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni

Szépen lassan egyre több időt tölthetünk a kertben, ami azonban azt is jelenti, hogy elérkezik a metszés és ültetés ideje. Cikkünkben összeszedtük, hogy melyik az a 3 növény, amit már most vissza kell vágni.

Ötletládához ad!

Rózsa

Márciusban érkezik el a rózsák visszavágásának tökéletes időpontja. Ha nem feledkezünk meg erről a feladatról, akkor nyáron és ősszel gyönyörűen fognak virágozni bokraink. A gyenge hajtásokat alaposan vágjuk vissza, míg az erősebbeket elegendő minimálisan megmetszeni. Amire fontos odafigyelni: mindig egy ferde vágást ejtsünk, méghozzá egy kifelé néző bimbó felett kb. 5 mm-rel. A vadrózsákat is nyugodtan visszavághatjuk, így azok is hozzájutnak a szükséges tápanyagokhoz. A futórózsák esetében teljesen elegendő az elszáradt ágakat levágni. Azoknál a fajtáknál, melyek csak évente egyszer virágoznak, tilos a visszavágás, ugyanis ezek a régi hajtásokból nőnek tovább.

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni
Forrás: Getty

Díszfű

Tél után minden díszfüvet ajánlott megmetszeni. Ennek az ideális időpontja február közepe és március eleje, azaz még azelőtt, hogy megjelennének a friss hajtások. A metszésnél legyünk óvatosak, nehogy megsértsük az új hajtásokat. Ehhez fogjuk meg egy csokor szárat, amit a földtől 10-15 centiméterre vágjunk le.

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni
Forrás: Getty

Kerti hibiszkusz

Tavasszal van a tökéletes időpontja a kerti hibiszkusz megmetszésére, aminek köszönhetően sokkal gyorsabban fog nőni a növény, illetve több virága lesz. A befelé növő ágakat mindenféleképpen vágjuk le, a középen található ágakat pedig kevésbé metsszük meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin