Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni

Szépen lassan egyre több időt tölthetünk a kertben, ami azonban azt is jelenti, hogy elérkezik a metszés és ültetés ideje. Cikkünkben összeszedtük, hogy melyik az a 3 növény, amit már most vissza kell vágni.

Ötletládához ad!

Rózsa

Márciusban érkezik el a rózsák visszavágásának tökéletes időpontja. Ha nem feledkezünk meg erről a feladatról, akkor nyáron és ősszel gyönyörűen fognak virágozni bokraink. A gyenge hajtásokat alaposan vágjuk vissza, míg az erősebbeket elegendő minimálisan megmetszeni. Amire fontos odafigyelni: mindig egy ferde vágást ejtsünk, méghozzá egy kifelé néző bimbó felett kb. 5 mm-rel. A vadrózsákat is nyugodtan visszavághatjuk, így azok is hozzájutnak a szükséges tápanyagokhoz. A futórózsák esetében teljesen elegendő az elszáradt ágakat levágni. Azoknál a fajtáknál, melyek csak évente egyszer virágoznak, tilos a visszavágás, ugyanis ezek a régi hajtásokból nőnek tovább.

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni
Forrás: Getty

Díszfű

Tél után minden díszfüvet ajánlott megmetszeni. Ennek az ideális időpontja február közepe és március eleje, azaz még azelőtt, hogy megjelennének a friss hajtások. A metszésnél legyünk óvatosak, nehogy megsértsük az új hajtásokat. Ehhez fogjuk meg egy csokor szárat, amit a földtől 10-15 centiméterre vágjunk le.

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni
Forrás: Getty

Kerti hibiszkusz

Tavasszal van a tökéletes időpontja a kerti hibiszkusz megmetszésére, aminek köszönhetően sokkal gyorsabban fog nőni a növény, illetve több virága lesz. A befelé növő ágakat mindenféleképpen vágjuk le, a középen található ágakat pedig kevésbé metsszük meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin