Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni

Szépen lassan egyre több időt tölthetünk a kertben, ami azonban azt is jelenti, hogy elérkezik a metszés és ültetés ideje. Cikkünkben összeszedtük, hogy melyik az a 3 növény, amit már most vissza kell vágni.

Ötletládához ad!

Rózsa

Márciusban érkezik el a rózsák visszavágásának tökéletes időpontja. Ha nem feledkezünk meg erről a feladatról, akkor nyáron és ősszel gyönyörűen fognak virágozni bokraink. A gyenge hajtásokat alaposan vágjuk vissza, míg az erősebbeket elegendő minimálisan megmetszeni. Amire fontos odafigyelni: mindig egy ferde vágást ejtsünk, méghozzá egy kifelé néző bimbó felett kb. 5 mm-rel. A vadrózsákat is nyugodtan visszavághatjuk, így azok is hozzájutnak a szükséges tápanyagokhoz. A futórózsák esetében teljesen elegendő az elszáradt ágakat levágni. Azoknál a fajtáknál, melyek csak évente egyszer virágoznak, tilos a visszavágás, ugyanis ezek a régi hajtásokból nőnek tovább.

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni
Forrás: Getty

Díszfű

Tél után minden díszfüvet ajánlott megmetszeni. Ennek az ideális időpontja február közepe és március eleje, azaz még azelőtt, hogy megjelennének a friss hajtások. A metszésnél legyünk óvatosak, nehogy megsértsük az új hajtásokat. Ehhez fogjuk meg egy csokor szárat, amit a földtől 10-15 centiméterre vágjunk le.

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni
Forrás: Getty

Kerti hibiszkusz

Tavasszal van a tökéletes időpontja a kerti hibiszkusz megmetszésére, aminek köszönhetően sokkal gyorsabban fog nőni a növény, illetve több virága lesz. A befelé növő ágakat mindenféleképpen vágjuk le, a középen található ágakat pedig kevésbé metsszük meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin