Forrás: Getty

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni

Rózsa

Márciusban érkezik el a rózsák visszavágásának tökéletes időpontja. Ha nem feledkezünk meg erről a feladatról, akkor nyáron és ősszel gyönyörűen fognak virágozni bokraink. A gyenge hajtásokat alaposan vágjuk vissza, míg az erősebbeket elegendő minimálisan megmetszeni. Amire fontos odafigyelni: mindig egy ferde vágást ejtsünk, méghozzá egy kifelé néző bimbó felett kb. 5 mm-rel. A vadrózsákat is nyugodtan visszavághatjuk, így azok is hozzájutnak a szükséges tápanyagokhoz. A futórózsák esetében teljesen elegendő az elszáradt ágakat levágni. Azoknál a fajtáknál, melyek csak évente egyszer virágoznak, tilos a visszavágás, ugyanis ezek a régi hajtásokból nőnek tovább.

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni
Forrás: Getty

Díszfű

Tél után minden díszfüvet ajánlott megmetszeni. Ennek az ideális időpontja február közepe és március eleje, azaz még azelőtt, hogy megjelennének a friss hajtások. A metszésnél legyünk óvatosak, nehogy megsértsük az új hajtásokat. Ehhez fogjuk meg egy csokor szárat, amit a földtől 10-15 centiméterre vágjunk le.

Ezt a 3 növényt kell márciusban megmetszeni
Forrás: Getty

Kerti hibiszkusz

Tavasszal van a tökéletes időpontja a kerti hibiszkusz megmetszésére, aminek köszönhetően sokkal gyorsabban fog nőni a növény, illetve több virága lesz. A befelé növő ágakat mindenféleképpen vágjuk le, a középen található ágakat pedig kevésbé metsszük meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.